Drupal és a verziókezelés

nevergone képe

Sziasztok!

Egy elméleti kérdésben érdekelne a véleményetek, ezért nehéz volt fórumkategóriát választani, talán az "Egyéb" a legjobb.
Pár hónapja aktívan használom a munkámban a verziókezelést (Bazaar rulez!), de eddig csak különálló modulokat vagy sminkeket kezeltem vele. Most egy oldal kapcsán merült fel az ötlet, hogy talán érdemes lenne az egész Drupal telepítést verziókezelés alá vonni. Érdekelne erről a véleményetek pro és kontra, érdemes-e az egész Drupalra kiterjeszteni a verziókezelést, vagy továbbra is maradjak az általam fejlesztett részeknél.
Illetve verziókezelésnél mit lehet kezdeni az adatbázissal, hiszen anélkül nem Drupal a Drupal, milyen módon lehetne veriókezelésbe vonni azt is, de először is: van-e értelme?

Fórum: 
Pasqualle képe

A kerdes az, hogy akarod e a weboldalt verziokezeles ala vonni. Igy kapod meg a valaszt az eredeti kerdesedre..

Amit csak lehet azt kodkent kell tarolni, nem az adatbazisban. pl az osszes view-t kiexportalni es views_default -kent betolteni.. Az lenne a szep ha mindent funkciot ki lehetne hasonlo modon exportalni, de sajnos ez csak nehany Drupal elemre lehetseges..

szerintem az adatbazis megszokott "verziokezelese" a rendszeres mentes.

0
0
thamas képe

Itt van. Talán akad benne hasznos infó...

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Illyés Edit képe

Még nem volt időm közelebbről megnézni, és nem is pont erre való, de talán hasznos lehet: Patterns.

Ha jól látom, ezzel pont azokat a beállításokat lehet XML fájlba menteni, amiket a Drupal adatbázisban tárol és ezért nem vonhatók verziókezelés alá. És aztán gondolom az XML-t már lehet verziózni...

0
0
nevergone képe

Köszönöm a modult, kipróbálom. Természetesen mindent lehet verziókezelni, ami fájlban van, sőt mivel a Bazaar-hoz lehet írni Pythonban kiegészítőket (és amihez természetesen egyelőre nem értek), elvileg még az adatbázis is elérhető.

0
0
Illyés Edit képe

Adatbázishoz. (Ezt sem néztem még közelebbről.)

0
0