Néhány zenei előadó a koncerteken már főleg csak "letöltő kártyát" árul.
Kvázi bankkártya méretű kártya, rajta egy kód. Ezt a kártyát veszi meg a nép, kifizeti - nyilván olcsóbb,
mint a CD, hazamegy, irány a website shop. Kártyán lévő kódot beírja és tadammmm, letölthető a CD anyaga,
az általa kiválasztott formátumban (.wav, .mp3).
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám megvalósítani.
Köszönöm a segítséget.
Dávid
Fórum:
Első blikkre organic groups
Első blikkre organic groups alapon csinálnám, egy album = egy group. A számok csoportba beküldött tartalmak lennének, így amíg nincs csatlakozva a csoporthoz, addig nem tudja letölteni.
Van hozzá reg key feature is: http://drupal.org/project/og_reg_keys, ezt portolnám hetesre.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Minden letöltésnél, más kód.
Köszönöm a választ!
Ez így jó is lenne, csak minden vásárlónak külön kódot szeretnék.
Ez megoldható?
Üdv,
Dávid
egy ötlet
Kupon kódokat magával a honlappal kell legeneráltatnod, azzal a honlappal, amelynél be lehet váltani azt:
Az ubercart + uc_coupon tud ilyet, (az ubercart 2 alatt még működött is, az ubercart 3-nál még erősen fejlesztés alatt), még azt is pontosan meg tudod adni, mely termék(ek)re válthatja be az egyes kuponokat, meddig váltható be, ... a legenerált kuponokat akár formázott módon ki is tudod nyomtatni a honlapról :-)
- a legeneráltatott kódot a fizetésnél adhatja meg a vásárló, így azért még egy-két dolgot végig kellene gondolnod az alkalmazásához,
pl.: a terméked letölthető fájl, a kupon vásárlásával lefedi-e a teljes árat, ...
rajtad a sor, én csak ötleteltem, úgy tűnik ez minden gondodat megoldaná, kérdés, mennyire puskával verébre :-)
ha sikerült megoldanod, örömmel olvasnék a megoldásodról,
köszönöm ha megosztod
Geva
----- Számítások - Kalkulátorok
Köszönöm a választ!
Köszönöm a választ!
A kupon kód egy nagyon jó ötlet:-))
Elakadtam egy dolognál.
Szeretném a kupon kód beírásánál szükségessé tenni a mezőt, mert akkor is tovább megy, ha rendelésnél a vevő nem írt be semmit.
Köszönöm az eddigi segítséget.
Természetesen leírom a megoldást:-)
szívesen :-)
ha jól sejtem, akkor valami ilyesmi kell még neked a template.php -be:
...ettől ugyan nem jelenik meg a mezőnél a kötelező kitöltést jelölő piros csillag, de valós kód megadása nélkül nem nem lehet a kosártól a fizetés felé továbblépni.
...biztos van erre más megoldás is, nekem most ez jutott eszembe (drupal 6 + ubercart 2) ;-)
Geva
bonyolultabb :-)
kipróbáltam a fenti kódomat :-), mást kell kitalálni :-(
nem a elég a textfield-t átírni - még ha jó lenne a kód, akkor sem
Geva
Sajnos még nem jutottam sikerre.
Sajnos még nem jutottam sikerre.
Ha lesz ötletem és sikerült mindenféleképpen megírom.
Köszönöm az eddigi segítséget!
Sikerült!
Sikerült megoldanom a dolgot az ubercart és a coupon code segítségével.
Egy termékhez jellemzőként hozzáadtam file letöltés és a kupon készítést. Nekem a file letöltés csak akkor működött, ha a fizetési mód meg van adva.
A fizetési módnál az uc_free_order modult használtam, mert a kódot a felhasználó a koncerteken fogja megvenni, így itt csak érvényesíteni fogja a megvett kódot.
Az uc_coupon.css-ben hozzáadtam a következő sort, így ha nem írom be a kódot nem fog tovább menni, persze ha rosszat írok akkor sem:
.view-uc-coupon-purchase-view .uc-coupon-code-used {
text-decoration: line-through;
form-text.required;
}
Ezzel letölthetővé válik a file a saját adatok fülön.
Én pont így képzeltem el, hogy van egy form amibe beírom a kapott (megvett) kódot, hiányzó kód esetén nem engedi tovább a vásárlást. Ha egyezik a generált kódok egyikével akkor letölthetővé válik az oldalon a file.
Érdemes a filerendszert privátra állítani. Működő honlapnál problémát okozhat...
Nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv,
Dávid