Van egy Rendelés nevű tartalomtípusom, amit arra szeretnék használni, hogy a felhasználók (akár anonymous-ok is) be tudnak egy rendelést küldeni. Van benne egy "elágazás", amiben arról faggatom a felhasználót, hogy személyes címre való szállítást szeretne-e, vagy postán szeretné átvenni. Ehhez egy-egy checkboxot gondoltam, és ha pl. a személyes címen átvétel checkboxra kattint, alatta lenyílik egy (bezárt állapotú) mezőcsoport, amiben a címet beírhatja. Ha a postai átvétel checkboxát pipálta be, akkor az az alatti mezőcsoport nyílik ki, benne egy legördülővel, ahol a postapontok helyei közül választhat.
Száz szónak is egy a vége, ehhez egy jQuery-s megoldásra gondoltam.
Kérdésem az lenne, hogy ezt a smink template.php fájljában, esetleg a page--node--add--rendeles.tpl.php fájlban érdemes megoldani, vagy inkább erre valami modult kellene írni?
Esetleg van valami kész megoldás erre? A conditional fields lenne a legközelebbi megoldás ehhez talán, de az még csak fejlesztői állapotban van.
Dinamikus űrlap elemek node beküldésekor
Drupal verzió:
Fórum:
Webform Conditional
A Webform Conditional modul csinál ilyet.
Írj rám, ha érdekel a Győri Drupal Használói Találkozó.
Köszönöm a tippet.
Köszönöm a tippet.
Ez azonban - gondolom - a webform modulra épül. Én azt szerettem volna elkerülni, mert a beküldött eredményeken kellene majd a views-al különböző szűrt táblázatokat konstruálni. Persze biztosan van arra is mód.
kipróbálnám a conditional fieldset
és ha működik, tökre nem érdekelne, hogy most dev vagy micsoda. volt vele valami probléma? működik az szerintem.
-
clear: both;
A conditional fields modult is próbálgatom,
de valahogy nem akar működni. Beállítottam egy "field dependency"-szabályt:
Házhozszállítás is unchecked when Postaponti személyes átvétel is checked - vagyis ha becsekkolom az egyik checkboxot, a másik csekkoljon ki, de rá se hederít...
Biztos bennem a hiba és nem veszek észre valami beállítást, nem tudom.
Nem feltétlenül a te hibád,
Nem feltétlenül a te hibád, több statenél is tapasztaltam, hogy zöldséget csinál. Kicsit trükközni lehet vele, nálam a 'has value' mindig működött.
Trükközésen azt értem, hogyha mondjuk van egy meződ, ezekkel a lehetséges értékekkel: foo, bar, baz, és a condition az lenne, hogy not checked 'foo', akkor cseréld le, hogy has value, values input mode: any of these values, és a set of values: 'bar', 'baz'. Vagyis ez lesz belőle, has value 'bar', 'baz'.
A lényeg hogy a nem működő conditiont transzformáld le olyanra, ami a 'has value' beállítással ugyanazt az eredményt adja.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Sikerült rábírnom, valóban
Sikerült rábírnom, valóban kellett némi kompromisszum. A logikai checkboxok helyett rádiógombok használatával megoldódott.
Van ebben a conditional fieldsben fantázia, majd szemmel tartom a fejlődését :)