Delete eltüntetése

papa71 képe

Azt szeretném elérni, hogy egy bizonyos tartalom tipusnál egy saját adatbázis értéktől függően a node szerkesztési lap alján ne jelenjen meg a törlés gomb. Első blikre az jutott eszembe, hogy talán a template.php -ban el tudnám tüntetni a törlés gombot. Jó felé tapogatódzok, vagy van erre frappánsabb megoldás?

Fórum: 
ballor képe

Nem tudom jól értem-e, de talán a jogosultságokat nézd meg, ilyeneket lehet állítani:

delete any page content
delete any story content
delete own page content
delete own story content

Ezeket tudod ki/be kapcsolgatni. Ezzel eltűnhet a DEL gombod.

0
0
papa71 képe

Nem sajnos félreértetted a problémát. Nem a user jogokat akarom állítani.
Hanem egy bizonyos node tipusnál időlegesen szeretném letiltani a törlés lehetőségét, majd ha a megfelelő műveletek elvégződtek, visszaállítani (vagy nem). Arra már rájöttem, hogyha saját modulon alapulna a node tipusom akkor a node_access_hook -kal tudnám elérni amit szeretnék. De pusztán ezért az 1 funkcióért nem szeretném újraírni a node modult. Jó lenne rájönni, hogyan lehetne új modul írása nélkül felülbírálni a node_accesst. Ezt is csak szükítet hatókörrel szeretném, egy bizonyos node tipusnál és csak a delete operandusra vonatkozóan.

0
0
papa71 képe

Tűzoltásnak a "delete own page content" is megtette volna, de most azt sem találom, csak "edit own page content" jogosultság állítási lehetőséget látok (drupal 5.7) az adminisztrációban :(

0
0
chx képe

hook_form_alter, #access -t teszel a gombra. Ez a szabvány eljárás amikor valamit el akarunk tünteni.

0
0