ddblock

sisi képe

Sziasztok!

Problémám az lenne, hogy 7-es drupal alatt egy honlap fejlécében képzeltem egy blokkot, amiben mindig az utolsó 4-5 cikk váltakozna, a cikk bevezetője lenne benne a szöveg és előre megadott 4-5 kép lenne a háttere, vagy ha csak egy háttérkép lenne, még azzal is kibékülnék (mit tudom én, pl. egy logó lenne benne). Ddblock-ot gondoltam rá, de kéne egy kis indítás, hogyan is csináljam.

Ezen az oldalon (http://ddblock.myalbums.biz/) nézelődtem, de sokkal okosabb nem lettem:( Sajnos az angolom se túl jó, annak idején 9 évig oroszt tanultam :)

Sisi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Robert Petras képe

Nem ismerem a ddblock modult, ezért ennek beállításában sajnos nem tudok sokat segíteni.

A feladatot azonban akár a Views és a Views Slideshow használatával is könnyedén meg lehet oldani szerintem.

(1) A Views segít neked előállítani a megfelelő tartalomszűrőt (tartalom típus, legfrissebb 4-5, megjelenő mezők, csak az első bekezdés stb).

(2) Views Slideshow pedig szépen elkészíti a képvetítőt számodra a kiválaszott animáció típusával és a megjelenő kezelőfelülettel (előző, következő, sorszámozás vagy kis bélyegképek, stb).

(3) Mindehhez szükséged lesz még egy külső JavaScript könyvtárra is, amely a Cycle. Ezt a weblap fájlrendszerének gyökeréből származtatva a /sites/all/libraries könyvtárba kell másolnod.

Számos dokumentáció és videófilm létezik angol nyelven ennek használatához. Az ilyen képvetítők és hírblokk rotátorok nagyon népszerű kérdések itt a Drupal.hu-n is, érdemes hát egy kicsit jobban rákeresni.

Ha gondot okoz a megfelelő tudásanyag értelmezése, biztosan veszem, hogy sokan segítenek majd a fórumon vagy feladsz egy aprót és megbízol egy tapasztaltabb Drupal használót egy jelképes kis összegért (csésze kávé/tea, korsó sör vagy egy tölcsér fagyi ára a nagy melegben), hogy segítsen ki és mutassa meg, hogyan kell egy ilyen feladatot megoldani ;-)

1
0
sisi képe

szépen!!!

Kipróbálom.

0
0