Date iCal - Calendar - rss - Novell Groupvise

kocsit képe

Sziasztok.

Pár napja már böngészem a hálót azzal kapcsolatban, hogyan lehet egy drupal naptárba beimportálni külső forrásból eseményeket.

Konkrétan a Novell Groupvise megosztott naptár eseményeit kívánom megjeleníteni.

Szóval azt szeretném kérni, amennyiben van valakinek ilyen jellegű tapasztalata az röviden ossza meg, hogy mégis miként lehet kivitelezni?

Előre is köszönöm.
KocsiT

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
kocsit képe

:)

0
0
kocsit képe

Ha nem haragszotok megosztanám az eddigi tapasztalataimat a témában.

Sikerült importálni külső forrásból tartalmakat a megjelölt tartalom típusba, de még nem sikerült minden forrás mezőt fel mappelni a cél mezőkhöz.

Ha jól gyanítom azért mert nincs, azaz még nem találtam megfelelő értelmezőt!

A lényeg, feltettem a feeds és a Date iCal modulokat. A feedsnek viszont szüksége van különböző értelmezőkre (parser)ami segítségével felismeri az importálandó formátum adat tartalmát.
Alap esetben jár hozzá XML, RSS1, RSS2 és Atom parser.
A Date iCal modul oldalán azt olvastam, hogy tartalmazza az iCal parser-t a modul. Csupán nekem valamiért nem használja a rendszer, vagy esetleg bug van benne.?

GroupeWise szakértők azt mondják, hogy iCal, (.ics) vagy html formátumban tudják átadni az adatokat. Ebben a kontextusban még nem tudtam tesztelni! Viszont a Google naptárával XML-en keresztül igen! Ez utóbbinál csak az a bökkenő, hogy nem kínálja fel a mappalésnél a forrás mezők közül magát az esemény dátumát, időpontját!
Eredményként szinte minden olyan információt sikerült importálnom amire szükségem van: Közzé tétel dátum, szerző, lokáció, e-mail cím. Csak az event date/time -ot nem :(

A fentiek alapján két kérdésem támad a Drupal közösség felé:

  1. XML értelmezőt és formátumot használva hogyan tudom a rendszert rávenni, hogy olvassa ki az event date/time értéket az állományból?
  2. iCal parser D7 alá van e valamelyikőtöknek, esetleg tudja e valaki, hogy hol lehet elérni? (bár még ez sem biztosítja, hogy a forrás mezők között szerepelni fog.)

A végső igényeket tekintve a cél az, hogy esetleg a hírcsatornákon keresztül lehessen állományokat is közlekedtetni, bár ez lehet, hogy csak kívánalom marad, mégpedig a GroupWise sajátosságai miatt (GW szakértő állítása).

Tehát, ha valakinek felkeltette a fenti téma az érdeklődését, azzal szívesen el diskurálnék. (úgy gondolom nem feltétlenül kell a megoldás birtokában lennie ahhoz, hogy adjon/adjunk egymásnak pár olyan hasznos ötletet ami végül elvezet a kívánt célig!)

Előre is köszönöm.
KocsiT

0
0
kocsit képe

Helyette megfordítottuk a dolgot, miután hivatalosan nincs értelmező az iCal-hoz. Így most kihagyjuk a GorupWiset a játékból, illetve más GW. hiányosság is erre a megoldásra késztetett.

Jelenleg az eseményeket egy Drupal naptárba gyűjtjük és majd esetleg onnét exportáljuk azokat máshová.

A feladat viszont továbbra is érdekes marad és amint lesz contrib megoldás ismét felveszem a fonalat és megosztom itt a tapasztalatokat.

0
0