Üdv!
Tárhelyre feltöltött D7 szépen frissíti a modulokat és a nyelvi fájlokat.
Ha nincs ftp, csak ssh hozzáférés, akkor hol kell ezt az elérést beállítani a Drupal-nak?
(Az ftp-t automatice felismerte, nem kellett beállítani.)
Vagy ssh-val csak a drush modullal megy?
Drupal verzió:
ftp
Adott egy tárhely, szerver.
SSH van rajta, de a D7 nem tud frissíteni automatikusan. FTP-t be lehet állítani rajta.
Hova kellene az ftp szervert beállítani, hogy a D7 kezelni tudja vele a frissítéseket?
Beállított FTP szervert hogyan éri el a Drupal? A FTP feltöltési könyvtára mindegy hol van?
ftp
Update manager, modul/theme telepítés:
http://drupal.org/documentation/install/modules-themes/modules-7
Feltettem lokálisan egy ftp servert. A fenti leírás szerint az ftp szerveren a Drupal ROOT könyvtárába kell lépni az ftp-vel. Ez működik is.
Próbaként a http://ftp.drupal.org/files/projects/wysiwyg-7.x-2.1.tar.gz modult szerettem volna feltelepíteni:
"Installation failed! See the log below for more information. wysiwyg Error installing / updating File Transfer failed, reason: Cannot create directory /sites/all/modules/wysiwyg Next steps"
Log-ban (drupal, linux) nincs infó. :o
A 'modules' könyvtárra full írási jog (777) van. Mégsem tudja létrehozni az alkönyvtárat? Mi maradt ki?
írási jog
Én nem vagyok nagyon rutinos csóka, ezért néha írok ide középbuta dolgokat is.
Lehet most is ilyen jön, de én megnézném, hogy arra a mappára, amiben a modules mappa van (sites/all) arra mik az engedélyek? Meg amiben az all/ van (sites/), arra mik?
modules
Mivel a 'modules' mappába akar létrehozni egy mappát, ezért a 'modules' mappára kell írási jog (777). Ez meg is van.
De próbáltam, hogy az 'all' mappára is adtam jogot (777). Nem segített.
Ezért furcsa, de lehet valamit én hibázok el.
Nálam okozott gondot olyan,
Nálam okozott gondot olyan, hogy ha a php hozta létre a könyvtárat a szerver lett a gazdája, ha FTP-n keresztül lett létrehozva akkor a felhasználó. És egymás könyvtáraiba nem tudtak írni.
jog
De ha full jogot adok a mappára (777), akkor nincs akadálya az írásnak, nem? :(
De hogy oldottad meg a problémát?
A szerver admin
A szerver admin fájlkezleőjében volt egy tulajdonos reset, azzal lehetett váltani.
ftp tárhely vs lokál
Egy normál tárhelyszolgáltatónál, ahol működik az automatikus frissítés, ott az ftp gyökere:
htdocs # ez a www doc_root-ja és itt van a Drupal.
Ezzel a Drupal automtikusan frissít mindent (modul, smink, fordítás).
A lokális (teszt) szerveren is egy könyvtárral feljebb kellene állítani az ftp gyökerét? Vagy mi a titka az "auto update"-nek? :)