D7 update manager ssh

makgab képe

Üdv!

Tárhelyre feltöltött D7 szépen frissíti a modulokat és a nyelvi fájlokat.
Ha nincs ftp, csak ssh hozzáférés, akkor hol kell ezt az elérést beállítani a Drupal-nak?
(Az ftp-t automatice felismerte, nem kellett beállítani.)

Vagy ssh-val csak a drush modullal megy?

Drupal verzió: 
makgab képe

Adott egy tárhely, szerver.
SSH van rajta, de a D7 nem tud frissíteni automatikusan. FTP-t be lehet állítani rajta.
Hova kellene az ftp szervert beállítani, hogy a D7 kezelni tudja vele a frissítéseket?

Beállított FTP szervert hogyan éri el a Drupal? A FTP feltöltési könyvtára mindegy hol van?

0
0
makgab képe

Update manager, modul/theme telepítés:
http://drupal.org/documentation/install/modules-themes/modules-7

Feltettem lokálisan egy ftp servert. A fenti leírás szerint az ftp szerveren a Drupal ROOT könyvtárába kell lépni az ftp-vel. Ez működik is.
Próbaként a http://ftp.drupal.org/files/projects/wysiwyg-7.x-2.1.tar.gz modult szerettem volna feltelepíteni:

"Installation failed! See the log below for more information.
wysiwyg

Error installing / updating
    File Transfer failed, reason: Cannot create directory /sites/all/modules/wysiwyg

Next steps"

Log-ban (drupal, linux) nincs infó. :o
A 'modules' könyvtárra full írási jog (777) van. Mégsem tudja létrehozni az alkönyvtárat? Mi maradt ki?

0
0
eager képe

Én nem vagyok nagyon rutinos csóka, ezért néha írok ide középbuta dolgokat is.

Lehet most is ilyen jön, de én megnézném, hogy arra a mappára, amiben a modules mappa van (sites/all) arra mik az engedélyek? Meg amiben az all/ van (sites/), arra mik?

0
0
makgab képe

Mivel a 'modules' mappába akar létrehozni egy mappát, ezért a 'modules' mappára kell írási jog (777). Ez meg is van.
De próbáltam, hogy az 'all' mappára is adtam jogot (777). Nem segített.
Ezért furcsa, de lehet valamit én hibázok el.

0
0
Voluman képe

Nálam okozott gondot olyan, hogy ha a php hozta létre a könyvtárat a szerver lett a gazdája, ha FTP-n keresztül lett létrehozva akkor a felhasználó. És egymás könyvtáraiba nem tudtak írni.

0
0
makgab képe

De ha full jogot adok a mappára (777), akkor nincs akadálya az írásnak, nem? :(
De hogy oldottad meg a problémát?

0
0
Voluman képe

A szerver admin fájlkezleőjében volt egy tulajdonos reset, azzal lehetett váltani.

0
0
makgab képe

Egy normál tárhelyszolgáltatónál, ahol működik az automatikus frissítés, ott az ftp gyökere:

htdocs     # ez a www doc_root-ja és itt van a Drupal.

Ezzel a Drupal automtikusan frissít mindent (modul, smink, fordítás).

A lokális (teszt) szerveren is egy könyvtárral feljebb kellene állítani az ftp gyökerét? Vagy mi a titka az "auto update"-nek? :)

0
0