D7 Tartalomhoz felhasználólista mező vagy szótár.

kormen képe

Hali!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy valakinek ötlete arra nézve hogyan tudok egy tartalmat egy felhasználóhoz rendelni.

A feladat:
Felkerül egy tartalom az oldalra, ami ugye publikus. Ez egy feladat. Ezt a feladatot az adminisztrátor kiadja valakinek, az oldal felhasználói közül.

Egy mezőn gondolkodtam amit a tartalomhoz rendelek, ami egy legördülő mezőben kilistázza a felhasználókat az oldalon. De nem lelek modult ami ezt a mezőt megcsinálná nekem.

A másik ötletem az volt hogy egy szótárat hozok létre a felhasználókból mivel legördülő menü szótárhoz az van. De ehhez jó lenne ha az user automatikusan belekerülne a kérdéses szótárba már regisztrációkor.

Természetesen ennek működnie kell a viewsban hiszen a felhasználó majd meglesheti mely feladatok vannak neki kiosztva.

Van esetleg ilyen modul, ami megcsinálja valamelyiket vagy kalapálni kell a fields apiban?

Köszi

Kormi

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

Ennek nagyon "ticketing system" szaga van. Rá kéne keresni, hogy melyik drupalos projektnek van már 7-es kiadása, mert jópár olyan modul létezik, amit erre találtak ki.

0
0
aboros képe

dj képe

de talán érdemes megemlíteni: http://drupal.org/project/maestro

0
0

Üdv!
Dudás József

aboros képe

tűnik ez. köcce.

0
0

-
clear: both;

kormen képe

Hát jól megnéztem magamnak ezt a maestro-t. összeraktam, és a teszteknek nekiestem. Azt várná az ember hogy a beépített teszt működik. Hát nem akaródzik, és sehol nem lelek leírást a használatához, csak fizetős tanfolyást. Gondoltam beküldök egy techical_support_requestet létrehoztam 3 csoportot 3 usert 3 emilt.

1. user Adminisztrátor feladata kiosztani a bejött ticketeket
2 melós neki lehet kiosztani a ticketet, és ő fogadja el
3 bejelentő, ő csak bejelenté és értesítéseket kap a lépésekről

aztán mint bejelentő beküldtem a ticketet. és semmi. ott sétáltam az oldalon vártam levelet vagy felugró ablakot vagy valamit és semmi. Így csináltam saját workflow-t

1 Start
2 Content type task hozzárendeltem az adminhoz és notifikáltam az admint on assignban.
3 end

Na megint semmi. Hol találok ehhez kis helpet, mert Így ez nagyon gáz.

Ahogy néztem a task consoleban lehet processzt inditani de akkor ez így nem az igazi. Ha ott küldök be hibabejelentést akkor a trackerben feltűnnek dolgok. levelek továbbra sem jönnek, ellenben ha jogot adok a task consolehoz a bejelentőnek akkor assignelheti a taskokat és törölheti is. Ez nem jó. Úgy kéne hogy ha létrejön a tartalom megindul a folyamat. kap levelet az adminisztrátor hogy meló van. ő megnézi majd kiossza a feladatot. akkor kap levelet a melós hogy itten van. elvégzi a feladatot és kitölti a rá eső mezőket majd lezárja az ügyet. amiről értesítést kap a bejelentő és az admin.

Addig is nézegetem a többit, még próbálkozok ezzel is, ha valakinek van még ötlete jöhet. És rakok egy 6 os drupalt, a régebbi cuccokhoz.

0
0

Kormen

dj képe

és ott megvitatjuk. Szerintem érdemes.

0
0

Üdv!
Dudás József