Sziasztok!
Adott egy tartalom típus, és annak adott egy e-mail mezője.
Ennek a tartalomtípusnak a saját oldalán szeretnék megjeleníteni egy saját kapcsolat űrlapot, aminek a beküldése a tartalomhoz rendelt e-mail címre küldi el az üzenetet.
E tartalomtípusból több ezer példány is lehet, tehát az előre definiált kapcsolati űrlapokkal nem lehet megoldani.
A Panels + Webform megoldáson töprengtem, de nem igazán tudom megvalósítani.
Igazából egy címzett megnevezést és egy e-mail címet kellene akkor átadni a webformnak default feltöltésre.
Ti csináltatok már ilyet?
Mi lenne erre egy frappáns és megbízhatóan működő megoldás?
Előre is köszi a helpet!
Taxonomy upgrade extras:
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Tipp: webform helyett Entity
Tipp: webform helyett Entity form
nem ertem teljesen, de kb az jon le hogy a nodebol kell egy link hogy kapcsolat, es a nodeban van egy email mezo, amit at kell adni a kapcsolat formnak.
En ugy csinalnam hogy lenne egy link a node typeban a formomra, es a http://drupal.org/project/prepopulate modullal atadnam a formnak ami kell neki az urlben. A form meg feltolti a megfelelo erteket az atadott ertekkel.
Lehet nem akarod megjelentetni az emailt, akkor mas utan kell nezni.
Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest
Igen az e-mail rejtett kell legyen!
Tetszik a javaslatod, de ezek szerint ebben nem lehet a formon elrejteni bizonyos mezőket, mint pl az e-mail?
elrejted = css ?
elrejted = css ?
Át lehet meg form alterrel is valahogy adni a kapcsolat formodnak az erteket, ebben biztos van itt kóder kai segitene..
A Prepopulate dev-es
Most látom a Prepopulate modulból D7 alá dev-es van csak.
Jó lenne olyan megoldást találni, amihez legalább bétás modulok használata szükséges!
nincs baj a dev-el ha mukodik
nincs baj a dev-el ha mukodik, es a hibait ismered, azt meg ismered mert van par issue rola gondolom :)
Ha nem akarod ezt használni, írj saját modult.
Kompromissum
Áthidaltam a problémát egy kompromisszummal.
Az E-mail cím mezőt nem rejtetté tettem, hanem e-mail kapcsolat felvételi űrlap linkként jelenítem meg, amire rákattint és bejön a szokásos kapcsolatfelvételi űrlap, amelynek a címzettje rejtett, az e-mail cím is rejtett, mégis lehet üzenet küldeni.
Így maga az űrlap ugyan nincs jelen a tartalom saját oldalán, de az űrlap linkje ott van és egyenlőre így is jó.
Mollom védelem nem adható meg
Az ilyen formában megjelenő kapcsolati űrlapra nem lehet a Mollomnak űrlap védelmet rárakni.
Az URL-ben ilyesmi cím jön létre egy-egy tartalomnál pl.:
email/node/31/field_e_mail_address
gyönyörűen működik, csak sehogy sem tudom a Mollommal levédeni az ilyen kapcsolati űrlapokat.
Van valakinek tippje?
ez egy node? vagy webform?
ez egy node? vagy webform? vagy hogy lett vegul?
Node-hoz kapcsolt E-mail mező
Ez egy tartalomtípushoz felvett E-mail mező.
Ennek a mezőnek az egyik megjelenítési formája a kapcsolatfelvételi űrlap.
Leteszteltem szépen működik.
Az e-mail cím nem kinyerhető de az üzenet oda megy.
Ez az egy bajom van vele. A robotoktól hogyan fogom védeni?
Egyébként erről az oldalról van szó:
http://www.boraszoklapja.hu
ill.
http://boraszoklapja.hu
A domain névszerverek még nem frissültek be rendesen, ezért még egy ideig hol jó a domain hol nem.
Más a tárhely és más a domain szolgáltató.