D7: Drupal - Facebook

Dean képe

Sziasztok!

Egy olyan modult keresek, amellyel megvalósítható az alábbi:

  • Adott egy zárt facebook csoport
  • Adott egy D7-es weboldal

Vannak akik mindkét részben benne vannak, de vannak, akik az életben nem fognak regelni a facebookra.

A zárt csoport bejegyzéseit szeretném megosztani a Drupal oldalon úgy, hogy arra azok is válaszolhassanak, akik nincsenek is rajta a facebookon (és nem is lesznek), de a válaszuk hozzászólásként jelenjen meg a zárt csoport kommentjei között a facebookon.

Tehát gyakorlatilag összekötném a facebook-os és nem facebook-os tagokat mintha csak egy közös fórumtémában lennének.
A nem komment jellegű dolgok share-elése (szavazások, események) nem létkérdés, persze nem tiltakoznék ha azt is lehetne.

A Drupal for Facebook modul gyanús hogy esetleg alkalmas lenne erre is, de nem vagyok benne biztos és nem bonyolódnék bele ha már eleve nem erre való.

Van esetleg valakinek valami javaslata erre vonatkozólag?
Előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Dean képe

Ja és természetesen a drupal oldalon ennek a megjelenítésnek a láthatósága felhasználói csoport jogkörhöz lehessen köthető.

0
0
szato képe

A zárt FB csoport és Drupal oldal "összekötése" nem igazán kivitelezhető szerintem, mert a zárt csoport hozzáférését a FB szabályozza, ezt nem lehet megkerülni nem FB userrel. Esetleg egy saját App ami hozzáfér a csoport admin userén keresztül a csoport adataihoz, de szinkronban tartani a csoport wall-ját egy drupal site-al...nem hinném hogy lehetséges.

Viszont, ha a cél:

Tehát gyakorlatilag összekötném a facebook-os és nem facebook-os tagokat mintha csak egy közös fórumtémában lennének.

egy fórum amit mindkét felhasználó csoport lát és használhat, azt már el tudom képzelni egy saját App-on keresztül. Azaz egy fórum, amit a drupal kezel teljességgel és minden user a drupalban van regisztrálva - vagy drupalon keresztül regelt, vagy FB connect-telt.
Ez sem triviális, mert:
- csoporthoz nem adható TAB tudtommal, de FBon belül futhat a drupal felület (= FB canvas page) és a zárt csoportban kiposztolod a linket erre az oldalra
- csak a zárt csoport usereinek szabad engedélyezni az App használatát. Ezt pl. úgy lehet megoldani, hogy FB connect után nem aktív a user, csak ha az admin engedélyezi.

FB Canvas page és FB connect-re alkalmas a Drupal for Facebook module.

1
0
Dean képe

Köszönöm ez megoldás lehet, ki is próbálom.

0
0