Sziasztok!
Ismét elővettem a feeds modult (lassan már kezd beteges lenni) Nem is szaporítom, a szót a lényegre térek. A kapott forrásom XML, ezt már elég szépen be tudom importálni, feldolgozni, viszont a napokban változtattak a forrásban, és bővítették a termékleírást. Most jelenleg sokkal részletesebb információkat kaphatok az adott termékről, viszont itt akadtam el, mert nem tudom, hogyan dolgozzam fel. Mutatom a forrást:
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> <cikkek> <cikk> <megnevezes>TP-Link TL-WR741ND wireless router</megnevezes> <cikkszam><![CDATA[166205047]]></cikkszam> <leiras><![CDATA[TL-WR741ND, Wireless Router, 802.11 b/g, 1 x 10/100, 4 x 10/100, VPN ĂĄtjĂĄrĂĄs, WEP / WPA / WPA2, Router, 802.11 n 150Mbps, 1x SMA]]></leiras> <ar>5700</ar> <link>http://www.demand.hu/stores/zedsystem/index.php?cikk=166205047</link> <kep>http://www.demand.hu/stores/zedsystem/images/termekek/16620/166205047_big.jpg</kep> <gyarto>TP-Link</gyarto> <kategoria>Wifi Router</kategoria> <tulajdonsagok> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[Garancia]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[12+12 hĂł]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[AzonosĂtĂł]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[TL-WR741ND]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[FunkciĂł]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[Wireless Router]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[RĂĄdiĂł szabvĂĄny]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[802.11 b/g]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[WAN portok szĂĄma]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[1 x 10/100]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[LAN Portok szĂĄma]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[4 x 10/100]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[VPN]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[VPN ĂĄtjĂĄrĂĄs]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[EgyĂŠb tulajdonsĂĄgok]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[802.11 n 150Mbps]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[BiztonsĂĄg]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[WEP / WPA / WPA2]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[ĂzemmĂłdok]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[Router]]></ertek> </tulajdonsag> <tulajdonsag> <megnevezes><![CDATA[Antenna csatlakozĂĄs]]></megnevezes> <ertek><![CDATA[1x SMA]]></ertek> </tulajdonsag> </tulajdonsagok> <keszlet><![CDATA[Nincs]]></keszlet> <keszlet_szoveges><![CDATA[ĂrdeklĹdjĂśn telefonon!]]></keszlet_szoveges> <akcio>0</akcio> <kifuto>0</kifuto> <inkurrens>0</inkurrens> </cikk> </cikkek>
Mint azt látjátok, a forrásban többször szerepel "megnevezes" tag, egyszer ugye a termék nevére vonatkozik, majd utána a termék tulajdonságainál folyamatosan, többször is szerepel. Kérdésem az, hogy ezeket, hogyan dolgozzam fel, képes megkülönböztetni a feeds őket? Vagy esélytelen a dolog?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Megkeresteted a megfelelő tulajdonságot
a megfelelő mezőhöz.
Pl. a garanciához valahogy így:
Itt van erről bővebben: http://www.w3schools.com/xpath/xpath_syntax.asp
Üdv!
Dudás József
Oh, ez nagyon szuper! Így már
Oh, ez nagyon szuper! Így már egyszerű, mint a karikacsapás. Köszönöm! Egyre jobban szeretem ezt a feeds-t :)
Kimenetel formázás
Már csak abban kéne nekem segítség, hogy a z importált tulajdonságokat formázzam.
Jelenleg a termék leírásban így jelenik meg:
Így kéne megjelennie:
Ez szép és jó, de szeretném vesszővel elválasztani őket, nézegettem a tamper-t de nem igazán jutottam dűlőre vele, hogyan tudnám kivitelezni azt, hogy a szóközöket vesszőre cserélje.