Hogyan lehet beállítani azt, hogy ha D7 alatt ékezetes mezőneveket hozok létre, akkor a "rendszer név" ne tartalmazzon aláhúzásokat, hanem az ékezet nélküli verziót, vagyis a "Kütyümütyü" mezőm ne a felettébb olvasható "field_k-ty-m-ty-" legyen?
Persze ezt kézzel is át lehet módosítani, de nem azért használok számítógépet, hogy ezt is nekem kelljen átírnom. :-)
Köszönöm.
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Az alapvető probléma ott
Az alapvető probléma ott kezdődik, hogy fieldnevekre nem használunk kütyümütyü neveket. Mivel adatbázis mező keletkezik belőle, sok helyen kódbázisban illik tárolni, egy igényes munka ott kezdődik, hogy filed_kep, meg field_kepek helyett field_image és field_images lesz a mezőnév, kb pontosan azért, amiért modulban sem írunk magyar szöveget.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Ez azt jelenti,
hogy angolul készíted el mindig a mezőneveket akkor is, ha pl.
Vezetéknév
Keresztnév
Cégnév
Titulus
Mobiltelefon
Telefon
Utcakép
Termék kép
...
mezőid vannak?
A modul esetén teljesen megértem amit javasolsz, de a mező név kapcsán miért nem "igényes" az ilyen elnevezés? És persze hogyan lehet okosan, automatikusan "ékezetleníteni" a nevet?
Köszi.
http://drupal.hu/comment
http://drupal.hu/comment/65962#comment-65962
"de a mező név kapcsán miért nem "igényes" az ilyen elnevezés?"
Ez most komoly kérdés?
Elkészül egy román nyelvű weboldal a szatmárnémeti művháznak. Azt mondják 3 év múlva, hogy akarnak magyar nyelvű részt is, és megbíznak vele. Ugye milyen jó lenne, ha a meglévő 200 fieldnek nem kéne egyesével összeszedni a fordítását, vagy mondjuk egy views_nem_echte_roman_rizsa machine nameből ki tudnád találni, hogy az a views, panel pane, context vagy bármi más mire való?
És ez nem csak machine namere, hanem adminisztratív leírásokra is (megint csak views, panels, context, etc..) vonatkozik.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
ékezet nélkül
Akkor max. írod ékezet nélkül. A mező neve amúgy sem lényeges az emberek szempontjából (ezért van címke), nem mindegy, hogy a háttérben milyen néven kezeli a rendszer? Ha maga generálná felülbírálhatatlanul, akkor sem lehetne panasz, hiszen a mező címkéje alapján könnyen és érthetően tudod azonosítani.
A mezőnél használt „machine name” pedig azért olyan, hogy minden körülmények között megbízhatóan működjön, függetlenül adatbázis-kezelőtől és operációs rendszertől. Ha erre nem figyelnének, akkor a rendszer tele lenne olyan bosszantó hibákkal, mint pl. ez.
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
Konkrét példával talán érthetőbb lesz...
Itt egy példa rá, bár ez még egy nagyon dev állapotú teszt oldal teszt adatokkal: http://www.professzionalisweboldal.hu/user/register
A user regisztráció oldalán olyan plusz mezők kellenek, mint amit fentebb is írtam (cégnév stb.), de ide nem írhatok nem ékezetes mezőneveket, mert az elég gagyi lenne.
Természetesen ékezet nélküli "machine name"-t akarok, és az eredeti kérdésem arra irányult, hogy az automatikus átnevezés során ne _ jel legyen az ékezetes betűk helyén, hanem az ékezet nélküli betű (ugyanúgy, mint a webform ékezetes mezőinek létrehozásakor).
Ha nemzetközi, többnyelvű oldalhoz kellenek mezők, akkor nyilvánvalóan nem a magyar névvel hozom azokat létre, hanem "nemzetközi field néven", de ha a Karancslapujtői Szágyaszefó Kft. néhány oldalas, magyar nyelvű weblapjához, ha pl. field_cegnev az egyik mező neve, akkor talán nem köveznek meg senkit nyilvánosan emiatt.
Köszi.
„A user regisztráció oldalán
„A user regisztráció oldalán olyan plusz mezők kellenek, mint amit fentebb is írtam (cégnév stb.), de ide nem írhatok nem ékezetes mezőneveket, mert az elég gagyi lenne.”
Miért lenne gagyi? Látszódik valahol?
Választ szeretnél? - Új kérdés, új téma - Tesztoldal - Trollkezelés - Frissítés
teljesen jogos
senkit nem kövez meg senki. fentebb szantog linkelt egy másik szálban egy hozzászólást ahol egy pont ezt orvosló modul teljes forrása van közzétéve.
-
clear: both;
Tökéletes,
ez jól megoldja a problémát. A szantog belinkelt oldaláról azt gondoltam, hogy a "filozófiai" témájú válaszhoz kapcsolódik, ezért nem néztem át elég alaposan a hozzászólást a modulról.
Köszönöm mindenkinek a segítségét!