D6.24-ről D7.12-re!

hilycou képe

Szeretnék átállni 6.24-ről 7.12-re segítsetek legyetek szívesek. Szájbarágósan kérném, mert olyan vagyok mint a kis elefánt.
A linkem http://hazateresradio.hu
...hogy milyen modulokat használok nehéz lenne leírni :) rengeteget.

Drupal verzió: 
szantog képe

Ennél szájbarágósabban nehéz lesz: http://drupal.org/node/548922

0
-1

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

hilycou képe

Elnézést azt elfelejtettem, és Magyarul.
Bocsi!

0
0

Dukai György
Mahgar
Hazatérés Rádió
Alapító tulajdonos
[email protected]

Nagy Gusztáv képe

javaslom a munkaközvetítőt. Ha ez nem megy angolul, akkor lesznek ott még nagyobb problémák is - főleg sok modul esetén.

5
-1

Nagy Gusztáv

hilycou képe

"javaslom a munkaközvetítőt." Ezt mire érted? Én teljesen autodidakta módban csinálom az oldalt, nem kapok érte fizetést. Béna vagyok tudom, nem ez a tanult szakmám. Csak rám ragadt valami mert nincs pénzem rá hogy más csinálja.
De azért köszi a segítséget!

0
0

Dukai György
Mahgar
Hazatérés Rádió
Alapító tulajdonos
[email protected]

hron84 képe

Néhány dolog

- Egy pontos modullista nélkül senki nem fog tudni neked érdemben segíteni. Maga a D6-D7 átállás, ha csak core modulokat használnál, nem lenne gáz, a gond az, hogy te nem csak azokat használsz, így meg fekete doboz.
- Angol tudás nélkül az egész felejtős. Pénzért szerintem bárki szívesen elvállalja, talán még a hosting szolgáltatódnak is van ilyen szolgáltatása, vagy egyedi szerzödéssel meg lehet öket bízni, ha nem egy bonyolult a migráció, talán nem is fog sokba fájni, de ez megint oldalfüggő. Ha az oldal bonyolult, és nem értesz hozzá, semmiképpen se vágj bele egyedül! A legjobb lenne azzal beszélni, aki az oldalt eredetileg csinálta, mert ha valaki, hát ö aztán igazán ismeri a dörgést.

Amit még ajánlhatok, hogy olvasgass utána a témának, egy kicsit add fel az angol dokumentáció iránt érzett ellenszenvet, és próbáld meg angol infókat is felhasználva megoldani a kérdést.

1
-1

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
hilycou képe

Köszönöm a korrekt választ, előbbre vitted a dolgom. Egyébként az oldalt én csinálom az elejétől fogva. Egyébként angolul tényleg nem tudok sokat. Arra jutottam, úgy oldom meg, hogy a mostani oldat átteszem a www könyvtárba ráirányítom az olvasókat és az alap helyre meg felépítem újra az oldalt de már 7.12 vel.

0
0

Dukai György
Mahgar
Hazatérés Rádió
Alapító tulajdonos
[email protected]

vajdasági képe

En nem ugy kezdenem, inkabb a mostani oldalt meghagynam a mostani helyen es az ujat fejlesztenem pl. a www elotaggal. Igy a fejlesztes ideen minden marad meg a regiben (SEO, stb.) De legjobb lenne ha local-ban fejlesztenel, vagy csinlanak egy teljes mindenre kiterjedo masolatot a mostanirol es azt beuzemelenem lokalban es azt fejlesztenem. A mukodo oldalhoz meg csak es kizarolad csak akkor nyulnak amikor mar localban minden mukodik rendesen...

1 lepes, lokalban letrehoznam az uj oldalt minennel ahogy akarom.
2 lepes ha mar minden rendben van akkor fogom a meg mukodo oldalrol a mentest es meg mindeg localban "beimportalom" az adatokat az uj oldalba, es ha mar minden ok...
3. lepes felrakom pl. www elotaggal a szerverre ott is elvegzem az adatok atrakasat az ujba tesztelgetem
4. ha eddig minden ok akkor leveszem az elotagot hogy ugyanott legyen ahol a regi oldal volt. persze elotte a regit leallitom.

Nagyjabol valahogy igy ....

1
0
hilycou képe

Tényleg olyant lehet csinálni, mikor már működik rendesen minden, hogy a www.hazateresradio.hu könyvtárból a hazateresradio.hu könyvtárba átmásolok mindent, utána az adatbázist is egy az egyben átmásolom?

0
0

Dukai György
Mahgar
Hazatérés Rádió
Alapító tulajdonos
[email protected]

vajdasági képe

Megoldhato, sot meg az adatbazist sem muszaly feltetlenul masolni. De mivel tesztelni tesztgepen vagy a fejlesztoin szokas es nem elesen igy masolhato is ...

1
0
hilycou képe

Másolgatásos megoldás mellett döntöttem, már csak a szolgáltatóra várok, hogy emeljen a kvótán mert az adatbázisban csak 2MB fájlt lehet importálni.
Felmerült egy kérdés. A Drupál hol tárolja a cikkek, írások valós, fizikai szövegét. Hol találom a cikk szövegét?

0
0

Dukai György
Mahgar
Hazatérés Rádió
Alapító tulajdonos
[email protected]

Nagy Gusztáv képe

A Drupal a felhasználótól származó majdnem minden adatot adatbázisban tárolja. A kivétel a feltöltött állományok.

0
0

Nagy Gusztáv

scoundrel képe

szerintem érdemes beruháznod Gusztáv könyvére!

nem kerül sok pénzbe!

http://nagygusztav.hu/drupal-6-alapismeretek

üdv.sco

0
0