CSS-gond

vadaszg képe

Sziasztok,
Olyan gondom lenne, hogy csinálok egy oldalt (yblsetany ponthu), és azt szeretném megoldani, hogy az oldal 20pixel-el lejjebb kezdődjön, ne úgy, mint most (ne közvetlenül a legtetején), hol tudom ezt a style.css-ben beállítani?
Illetve, hogyan tudom azt megoldani, hogy, ha a logó az aktív, vagyis nem úgy mint most, hogy a bannerbe van a logó, az kattintható legyen? Mert ahogy néztem, csak ha engedélyezem a site name kiírását, azt teszi kattinthatóvá, viszont nekem nem az kell...
Előre is köszönök minden segítségét!

Üdv.,
Gábor

Drupal verzió: 
Fórum: 
Pál úr képe

1) Pl. a smink másolatáról készített könyvtárban található style.css-ben, ha jól látom, a 17. sorban a margin: 40px 0 0 20px; helyett margin: 60px 0 0 20px; segíthet...

1) A page.tpl.php-ban kiszeded az site name kiíratását.

0
0
Pál úr képe

És persze mindig lehet mondani, hogy firebug... (http://getfirebug.com/) (Ja, meg lehet folyó sorszámot is használni...)

0
0
vadaszg képe

Köszönöm, sikerült így!
Most már csak keresem a page.tpl.php-ben, hogy hol tudom beállítani, hogy a logo kattintható legyen, mert most úgy van, hogy ott a banner, ami full szélességű, és felette van a logo bal oldalon, de olyan mintha egybe lenne, szóval ide kéne kattinthatóvá tenni.
Egy ilyen sort találtam:

<?php if ($logo) {
              print '<img src="'. check_url($logo) .'" alt="'. $site_name .'" id="logo" />';
            }
			?>

Ide kéne beírni, hogy mondjuk link= < front > ?
0
0
aboros képe

<?php
  if ($logo) {
    print '<a href="'. check_url($front_page) .'" title="'. t('Home') .'">';
    print '<img src="'. check_url($logo) .'" alt="logo" id="logo" />';
    print '</a>';
  }
?>
0
0

-
clear: both;

vadaszg képe

Köszönöm a segítséged! Működik :)
Már csak azt nem értem, hogy mitől csak Firefox alatt működik, se IE7 illetve Chrome alatt nem kattintható a logo...

0
0
Pál úr képe

Ilyen akkor szokott előfordulni (mondjuk IE esetén, a Chrome nem annyira érdekelt sosem), ha egy elem rálógott a másikra. IE Developer Toolbar a Te barátod

0
0
vadaszg képe

Biztos, hogy rálóg, ugyanis a logo alatt fut a banner teljes szélességben... Feltettem ezt az IE toolbar dev.-t, de nem látom sehol... lehet, hogy a banner méretét kéne kisebbre vennem, és akkor menne?!

0
0
crt képe

Szia.

Az első:

body {
 margin-top: 20px;
}

Nem tudom mit jelent, hogy ha aktív, de vagy szétvágod, a logóra raksz egy linket és egymás mellé pozícionálod őket, vagy image map-et használsz, ahol meghatározhatod, hogy a kép melyik része milyen hivatkozásra mutasson.

Üdv: Zoli

0
0
vadaszg képe

Az első megoldódott, most megcsináltam! Köszi!

0
0