Csipéssel nagyítás okostelefonon nem működik

tamoca képe

Szervusztok DruPálosok!
Az Omega Kickstart sminkben a képekre, tartalmakra szövegre stb. csípéssel nem tudok ránagyítani, a weboldal semmilyen felületén se lehet belenézni nagyítva. A laptopon ctrl + az viszont szépen nagyít. Megnéztem még pár másik oldalamat és ott a Venture Theme, meg Zircon van ami szintén responsive de csípéssel ott se tudok nagyítani semmit se. Mit kell állítani a sminken , hogy ez a megszokott okostelefonos funkció működjön. Vannak részletek vagy kevéssé olvasható szövegrészek amibe az böngésző látogatók nem tudnak belenagyítani.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
tompagabor képe

Szia, a viewportot kell megfelelően beállítani, itt egy rövid cikk, hogy miért nem kéne ezt a funkciót letiltatni és hogyan tudod újra engedélyezni:
http://adrianroselli.com/2015/10/dont-disable-zoom.html

TLDR:
Ez jó:

  1. <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">

Ez ne legyen benne a viewportban:
  1. minimum-scale=1.0, maximum-scale=1.0, user-scalable=no
1
0
tamoca képe

Köszi. Erről van szó , valóban a linken. De nekem nem a böngészőn hanem a sminken Omega Kickstart kellene beállítanom. A sminkben hol tudom ezt a meta tag-ot állítani, mert ugyanaz a weboldal más sminkkel jó.

0
0

tamoca

tompagabor képe

Nem ismerem azt a sminket fejből, de én elsőnek egy html.tpl.php fájl keresnék, vagy írnék, és abba írnám át a meta taget (ha az omega már korábban ott létrehozta), és mindezt a templates könyvtárban a sminken belül. De megoldhatod a hook_html_head_alter() függvénnyel is. Erre az utóbbira itt egy példa: http://www.covenantdesign.com/blog/removechange-omegas-viewport-meta-tag-user-set-pages. De ez a kis kódrészlet is segíthet: https://gist.github.com/jacine/1152361/a3d914a1bb4c81ec123f0dbe5a5871cdfbf8c291.

0
0
HF leon képe

Illetve nem is hiba, hanem a smink készítői döntötték el, hogy ilyen jellegű sminket akarnak írni.

Az előttem szólnak igazat adva, valóban a smink fájlokat kell átnézni. Sajnos nem ismerem a kérdéses sminket, de lehet a html.tpl.php fájlban a hiba, - ha van, - de lehet a teplate.php fájlban is. Illetve kevesen tudják, de javascript segítségével is lehet variálni a viewport tagot. Nincs más mód, mint meg kell keresni.

Olyat is lehet csinálni, hogy az oldal nem nagyítható, de a képmegjelenítő javascript azzá teszi a kép megjelenítése idejére, majd bezáráskor ismét visszaállítja.

Egyes modulok is átállíthatják a tagot. Létezik például kimondottan erre a célra szolgáló modul, amelyikkel aprólékosan konfigurálható a viewport tag:

viewport modul

Remélem tudtam segíteni.

1
0
tamoca képe

Szervusztok DruPálosok. Leírom a megoldást, másnak is lehet ez gond. Egy kedves drupálos teamviewerrel benézett hozzám és segtett.
A Commerce Kickstart2 alap sminkje a Omega Kickstart 7.x-3.4 (alapértelmezés szerinti smink)
A Gird settings beállítási menü alatt van a Viewport settings.
Pipa kell két helyre: Allow customizing viewport meta properties on iOS and Android devices
valamint ide: Enable the responsive grid
Ezt az értéket pedig lehet állítani: Maximum scale
Alpértelmezetten 1. "tompagabor" -nak köszönöm, a hozzászólása is erre utalt. Na felemeltem 3-ra.
És emaitt már lehet nagyítani 3x-ára.
Köszönöm a tanácsot és meglett, hol lehet állítani.
Üdv DruPálosok!

0
0

tamoca