Csatolt fájlok megjelenítése különböző tartalomtípusokból view-ban, duplikációk nélkül

tiburi képe

Sziasztok,
van egy nézetem, ami 3 tartalomtípusba és a kommentekbe csatolt file csatolmányokat jeleníti meg. Ugyanaz a filed fut mindenhol és egy könnyed relationnal szépen össze is állt minden. A gondom, hogy kikerülhetetlenül redundáns a lista, hiába van minden lehetőség belőve, hogy ne jelenjen meg ugyanaz duplán.

Ha egy tartalomban mondjuk 5 csatolmány van, akkor 10x húzza be ugyanazokat a fájlokat, de van ahol 20-30 csatolmány van, szóval hiába jön minden rendben a feltételek szerint, a redundancia miatt használhatatlan a nézet.

Megpróbáltam azt is, hogy a view fájlmező beállításaiban csak 1 file megjelenést engedélyeztem. Ebben az esetben csak egy jelenik meg a sorban, de az is 10x, 20x, egymás alatt, hasonlóan az alapesethez... :)

Valami csacskaság lehet, hátha tud valaki ötletet adni.
Köszi előre is!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
tiburi képe

Azért leírom, hátha segíthet másnak.
Ha több tartalomtípusból rántunk be csatolmányokat, ráadásul még a comment attachment lehetősége is benne van a pakliban, akkor kevés az alapértelmezett distict --> pure distinct beállítás, mert a sok reláció miatt még így is duplikálódhatnak tartalmak a listában
Nekem a views_distinc modul oldotta meg a dolgot, ami egyszerű view beállításokkal lehetővé teszi az aggregációs lehetőségek bekapcsolása nélkül, hogy egy-egy mező miképpen szűrődjön.
A probléma ezzel meg is lett oldva :)

3
0