Csatolmányok listázása node-ban (upload modul)

calin képe

Sziasztok,

van egy 5.1-es verziójú drupal alapú honlapom, már több mint egy éve működik hibátlanul. De nemrég azt vettem észre, hogy az upload modul (vagy valami a feltöltéssel kapcsolatban) hibásan kezdett működni. Hasonló problémával a fórumon nem találkoztam, így bátorkodtam új témát nyitni.

A probléma: bármilyen tartalom beküldésénél (story, blog entry, page) adminisztrátorként, ha a tartalomhoz csatolok képet (a kritériumoknak megfelelőt: jpeg, felbontás- , méret jó) az feltöltődik. Ki is írja, a címét, meg is lehet nyitni, ha beírom a böngésző címsorába (tehát fent van).

De hiába állítom be, hogy listázza ki a tartalom végén a csatolmány(oka)t, nem teszi meg. De semmilyen hibát nem ír ki. A fájl ugyanúgy benne van a files könyvtárban és elérhető is, ezzel tehát nincs gond.

Ha visszamegyek és szerkesztem a node-ot, akkor a Csatolmányok alatt nem látszik semmi, nem listázza ki a node-hoz csatolt fájl(oka)t, ahol lehet pipálni a lista és törlés-t.

Másik érdekesség, hogy a tmp könyvtárban benne maradnak újabban a szemetek (pl. tmp_9ePSEv), nem törlődnek valamiért.

A files könyvtár és a benne lévő tmp mappa egyébként '775' attribútumúak, tehát nem hiszem hogy ezzel van a probléma.

Rövid ideg fent volt a File manager modul, de eltávolítottam. Valahol olvastam, hogy ez össze tudja zavarni az alap upload modult, és eltávolítás után célszerű kikapcsolni az uploadot, majd újra vissza. Meg is tettem, de ez sem használt. Mit lehet ilyenkor tenni? Egyáltalán miben lehet a hiba? Az upload modult nem piszkáltam.

Bármilyen segítséget megköszönök!

(elnézést, hogy kicsit körülményesesen írtam le, de igyekeztem minél részletesebben bemutatni a problémát)

calin képe

A frissítés megoldotta (5.1-es Drupalról 5.7-esre). Azt sajnos nem tudtam meg, hogy mi okozta a problémát. Valószínűleg a File manager vagy valamelyik másik modul megsértette az adatbázis táblákat, vagy passz...

0
0