Csatolmány -hiba

Szergio képe

Sziasztok!

Néhány nappal ezelőtt még sikerült felvarázsolnom csatolmányként néhány filet az egyik oldalamra.

Most viszont, amikor újabb file-t akarok hozzáadni, akkor mind a következő hibaüzenetet kapom:

* warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: open_basedir restriction in effect. File(/tmp/phpUORH6E) is not within the allowed path(s): (/home/www/ofm) in /home/www/ofm/includes/file.inc on line 240.
* warning: move_uploaded_file(/tmp/phpUORH6E) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Operation not permitted in /home/www/ofm/includes/file.inc on line 240.
* warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpUORH6E' to 'files/tmp/tmp_hbG5h5' in /home/www/ofm/includes/file.inc on line 240.

Van valami ötletetek, hogy mit barmolhattam el? (több mindent állítgattam az utóbbi időben - néhány modult is telepítettem ... s sajnos nem tudom, hogy hol is szúrhattam el ... ha egyáltalán nálam van a hiba)

Szer

nevergone képe

Saját gépen fut, vagy külső tárhely (esetleg ingyenes)?
Adminisztráció -> Webhely beállítása -> Fájlrendszer alatt a beállítások mire vannak állítva?
Persze ez csak ötlet (lehet, hogy teljesen rossz), de előfordulhat, hogy ott van valami elkavarva.

0
0
Szergio képe

Külső tárhelyen van.

A fájlrendszer könyvtára files ... az ideigleneseké pedig files/tmp ... azt hiszem úgy ahogy a nagy könyvbe elő van írva.

Csak éppen hogy ... nem megy :-(

0
0
RaptoR képe

A files/tmp előtt van "/" jel? Ha nincs akkor jónak kéne lennie.

Fizetős szolgáltató egyébként, vagy ingyenes? A hiba egyébként az, hogy a PHP valamiért a tárhelyed könyvtárán kívülre akarja az átmeneti fájlt rakni, amit a Drupal már nem tud elérni, mert le van korlátozva a tárhely könyvtárára a hatásköre. Próbáld ki azt, hogy létrehozol egy "tmp" nevű könyvtárat a gyökérkönyvtárban, ha jól van beállítva a szerver akkor ezután oda pakolja alapból a feltöltött fájlokat, amikkel már tud a Drupal is dolgozni.

0
0
Szergio képe

Nincs per-jel a "files/temp" előtt.

Egy külső szerverről van szó, ahol helyet adtak - pályázati úton - az általam kezelt honlapnak (tehát nem fizetős, de ... )

A tmp-t létrehoztam az én gyökérkönyvtáramban, de ... valószínű, hogy nem azt keresi ... pontosabban továbbra is azt a hibaüzenetet kapom.

0
0
RaptoR képe

Akkor csak azt tudom javasolni, hogy írj egy levelet a szerver üzemeltetőjének, lehet karbantartás volt a szerveren és változott pár beállítás.

0
0