Csak bizonyos felhasználók által elérhető tartalmak

nevergone képe

Sziasztok...!

Olyan problémám lenne, hogy egyes tartalmakat (ezek lehetnek fórum-topicok, írások, stb.) csak adott felhasználóknak szeretnék megjelentetni, ezek a felhasználók egy adott csoport tagjai.
Így lehetséges lenne, hogy adott tartalmak pl. csak a moderátorok számára legyen elérhető, de ez az oldal más részén is hasznosnak bizonyulhat.

Lehetséges ezt valamilyen módon alap Drupal (természetesen 5.1) telepítéssel megoldani, vagy "külső" modulok szükségesek hozzá... esetleg nem megvalósítható, és felejtsem el az egészet.

Köszönöm a válaszokat. :)

andrew képe

alap eset:

létrehozol egy olyan tartalom típust aminek a hozzáféréset csak egy új csoportnak engedélyezed. a kiemelt felhasználókat beteszed az említett csoportba és ha valami ilyen kényes tartalmad van akkor azt az erre a célra készített tartalom típusba küldöd

ennél korrektebb megoldásra külön modulok:

forum access
noceaccess
taxonomy access control
taxonomy access control lite

ezekből szinte már bármit meg tudsz csinálni.

0
0
nevergone képe

Az alap eset sem rossz, csak az a baj, hogy ez külön tartalomtípust igényel (mondjuk összetett keresésnél problémát okozhat, hogy melyik tartalomtípusban kell keresni), illetve az, hogy adott tartalom tartalomtípusát nehézkes változtatni ("csak moderátorok által látható" jogosultság beállítása/törlése a tartalom felvitele után).

0
0