cron - fehér halál

hszilard képe

Egy 7-es Drupal alatt működő és általam készített honlappal van valami anomália. Az utóbbi héten nem hajlandó lefutni a cron. Ha élesben próbálom lefuttatni az admin/config/system/cron-nál, akkor fehér halállal elszáll az oldal 2-3 másodperc gondolkodás után.
Van egy gyanúm, ui. azt a hibát követtem el kb. egy hete, hogy feltettem az ubercart nevű "modulóriást", de miután beláttam, hogy amit szeretnék, ahhoz nincs is igazán rá szükség, annak rendje és módja szerint szépen kikapcsolgattam az ubercart modulokat, majd az admin/modules/uninstall-ból is egyenként uninstalláltam. Már itt is volt valami, mert több uc. modul uninstallálása szintén fehér halállal elszállt, de mikor visszaláptem, már nem volt ott az uninstallálandók között. Az Adatbázisban is úgy láttam, törölte a hozzájuk tartozó táblákat. De valami szerintem mégis benne maradhatott, mert azóta nem fut le a cron.
Memóriagond szerintem nem lehet, mert a memory_limit 128M, max_execution_time pedig 300.
Az lenne a kérdésem, hogy mivel lehetne monitorozni, hogy pl. mi akar lefutni a cronban, ami kifagyasztja, illetve, hogy a rosszul uninstallált modulok maradványait hogyan lehetne "kimetélni"?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
osimester képe

Én két dolgot kipróbálnék a nyomozáshoz.

Átmásolnám a teljes oldalt és az adatbázist teljesen elszeparálva és megnézném, hogy úgy is csinálja-e a hibát. Utána pedig elkezdeném kikapcsolgatni a modulokat egyenként és mindegyik után nézném hol a gond.

Ha ez nem hoz eredményt akkor pedig felraknék külön egy teljesen üres Drupalt és berakosgatnám az üres rendszerbe a modulokat abban a felállásban, ahogy az eredeti oldalban van. Ha nem jelentkezik a probléma akkor az adatbázissal lesz a gond.

... szerintem.

1
0
hszilard képe

Köszönöm, gondoltam én is már ezekre a megoldásokra, végső esetben ezt fogom tenni.

0
0
makgab képe

A logban van valami? (http://sitename/admin/reports/dblog)
Biztos logolt valamit.

0
0
hszilard képe

A jelentésekben erre vonatkozóan eléggé szűkszavú üzenet fogad: Az időzített feladatok futtatásának kísérlete, miközben ezek futnak. Szint: figyelmeztetés. Magyarul: megkísérelt egy cron futtatást.

0
0
aboros képe

php logból lehet kinyomozni, hogy mi okozta a fehér halált. a fehér halál azért van, mert a php hibák képernyőre írása ki van kapcsolva, így aztán nem jelenik meg, hogy teszem azt túllépte a memória korlátot, csak egy üres fehér képernyőt látsz. a 128M amúgy igen könnyen lehet kevés, de persze ez csak találgatás, php logfilet kell megnézni, ott lesz pontosan, hogy mi volt a gond. ha nem tudod hol van a php logfile, fordulj a szolgáltatódhoz.

3
0

-
clear: both;

hszilard képe

Köszönöm, már meg is fogalmaztam a levelet a szolgáltatómnak.
Közben azon töröm a fejem, hogy a .htaccess-be valahogy beállítani a hibakijelzést, de csak az én gépem IP címéről jövő kérések esetén, de inkább nem szeretnék éles oldalon kísérletezgetni, ráadásul gondolom, a Drupal úgyis felülbírálná ezt.

0
0