Commerce termékek kialakítás

makgab képe

Üdv!

Commerce-ben hogyan célszerű felépíteni a termékeket? Az alábbira gondolok, pl.:
* Az inline_entiy_form modul használata (product és product_display összekapcsolása), ez ok.
* A taxonómia, mint termékcsoportok mezőt hova célszerű felvenni? A product-hoz v. a product_display-hez?
* Milyen terméktulajdonságokat célszerű felvenni a product-hoz és milyet a product_display-hez?

Drupal verzió: 
dj képe

akkor minden taxonomy term hivatkozást ami nem attribútumként használatos a display-be érdemes felvenni. Ha lesznek olyan termékek amik attribútum mezőket használnak akkor el kell döntened, hogy melyik tulajdonság kapcsolódik globálisan a termékhez és melyik a különböző variációkhoz.

0
0

Üdv!
Dudás József

makgab képe

Értem, tehát pl. a klasszikus poló példa esetén a szín, méret inkább a product-hoz kapcsolódik. A poló "stílusa" meg a display-hez, pl. "Drupal logós poló", "Commerce logós poló". Bár ez utóbbi inkább a megnevezése.

0
0
makgab képe

Szépen megy az inline_entity_form modullal a product és display kapcsolat.
Azt hogyan kellene megadni, hogy a felvitt "Product display" milyen típusú termék (product type)? Van több terméktípus, de mindig az alapértelmezett "product" (Termék) típusba teszi. A "Product display" Termékhivatkozás mezőjében bepipáltam a megfelelő terméktípusokat, de egy alapértelmezettet választja ki.

Vagy minden terméktípusnak külön létre kellene hozni egy "Product display"-t?

0
0
makgab képe

A video segített.

A megoldás, hogy a Termékhivatkozás mező "Inline entity form - Multiple value" kell legyen és a szerkesztésében meg kell adni, hogy az "Értékek száma": korlátlan.

Ekkor az Termékfelviletnél (add Product display) választható a Termék mezőnél a terméktípus. :)

0
0
makgab képe

Ti hogyan állítjátok be a mezőket, attributumokat?

ProductDisplay: Title, Body, Termék (termékhivatkozás), Termékkép, Termékcsoport (Kifejezéshivatkozás: taxonomy term)
commerce product: SKU,Cím,Ár,Státusz

A taxonomy term alapján views-ban jelenítem meg a termékeket.

Így érdemes beállítani?

Annyi a gondom:
Nem tudom együtt megjeleníteni a "Kosárba" gombot, termékképet és az árat a views-ban.
Én bénázom el? :(

0
0
makgab képe

Kétszer állítottam be a Termék mezőt a views-ban:

Formátum
Formátum: Fluid grid
Megjelenítés: Mezők

Mezők
Tartalom: Cím
Tartalom: Body (Törzs)
Tartalom: Termék (formázó: Kosárba úrlap)
Tartalom: Termékcsoport
Tartalom: Termékkép
Tartalom: Termék (formázó: rendered product)

Így jó, de nem biztos, hogy szép megoldás...

0
0
Phoere képe

Én is ezt a megoldást találtam csak arra, hogy az árak is megjelenjenek a nézetben és a kosárba helyezés is.
Kíváncsi vagyok, van-e ennél elegánsabb megoldás.

0
0

Csökönyi Ferenc

makgab képe

A termékkép mezőt hova célszerű tenni? A node-ba vagy a product-ba?
Lehet hogy a product-ba lenne igazából jobb...?
Nem tudom eldönteni...

0
0
Phoere képe

Én a node-ba tettem.
A termékben a neve (title), az SKU és az árak vannak (kétféle valutában).
A node-ban a cím a termékcím, body, a field_product, a kategória (taxonómia) és a kép van.
Kétféle nézet: az egyik a termék megjelenítése, a másik a kategória nézet. Felépítése ugyanaz mindkettőnek, csak a kép mérete más.

- Title
- Body
- Product image
- Product (line item)
- Product( add to cart)

Egyelőre ezt találtam logikusnak. Igaz itt nincsenek termékváltozatok (nincs rá szükség), azaz paraméterek (szín, méret), egy termék az egy node mindenféle opció nélkül.

0
0

Csökönyi Ferenc

makgab képe

A fejlesztők honlapján a product-ban van:
http://www.drupalcommerce.org/user-guide/product-attributes-variations

Bár itt meg a node-ban:
http://www.drupalcommerce.org/user-guide/product-displays

A termékvariációk esetén célszerű a product-ba tenni, ha jól érzem a dolgot. :)

0
0
Phoere képe

Igen, láttam. De mint írtam, nálam nincs pl. színválaszték, így a node is tökéletesen megfelel az egyetlen (vagy több) képhez.
Még nem sok tapasztalatom van a Commerce-ben, de úgy tűnt, hogy ha termékhez kapcsolom a képet, akkor a nézetben bonyolultabb a testreszabása, mert a line itemben kellett volna valahogy variálnom. Így meg közvetlenül ment az image_field beállítása. Az egyszerűbb utat választottam. :)

0
0

Csökönyi Ferenc

Phoere képe

Közben tovább boncolgattam a dolgot: célszerűbb a terméknél beállítani minden lehetséges adatot, így a képet is. Ugyanis így lehet automatizálni a producr display létrehozását a product létrehozásakor.

Amikor erre szabályt akartam létrehozni, nem találtam olyan lehetőséget, hogy a product display entity-hez csatolt mező értékéhez hozzárendeljem a product adott mezőjének értékét, legalábbis kép esetében ez nem sikerült.
A termékhez tettem egy leírás mezőt, ez helyettesíti a body-t.
Ahogy látom, hiába teszek be egy taxonomy term mezőt a termékhez, az összerendelés esetén sem jelenik a nézetben, tehát ez csak a product displayben oldható meg (mondjuk, pont emiatt kell egyáltalán a product display).

Nekem két nézet kellett: egy kategória és egy termék. Az előbbihez a Line item, a másikhoz a Commerce Line item: display-t használom. Ezeket állítottam be, ezek jelennek meg a nézetben a Product mezőnél.

0
0

Csökönyi Ferenc

makgab képe

Igen, talán egyszerűbb lett volna, ha termékeket alapból tartalomként (node) kezelték volna a fejlesztők (modulból definiált tartalomtípussal). De biztos meg van az oka, hogy miért nem így van.

0
0
gazsesz képe

Add meg a views-ban a relationships-nél a párját, ha product display-nél vagy akkor a product-ot és vica verza, ekkor az összes mezőt használhatod (product, product display), azaz a kosárba gomb is megjelenik.

A képeket abból kifolyólag érdemes a productnál megadni, hogyha esetleg bővül a termékskála és szükség lesz arra, hogy ugyanaz a termék más színben rendelhető, akkor a product display-nél a színre kattintva a termékkép is cserélődjön. De igazából mindegy, hogy hova rendeled, ha tutira nem lesz szükség az előbb említett funkcióra.

2
0

Gazsesz

makgab képe

Mármint arra gondolsz, hogy a product display esetén a "Kapcsolat"-ban megadom a "Tartalom: Referenced products"-ot?

Tartalom: Referenced products
Relate this entity to products referenced by its field_product value.
Megjelenés helye: node (product_display).

Erre gondolsz?

Illetve a "product" és a "product display" törlése csak két lépésben működik?
Ha jól láttam csak külön lehet törölni őket. Vagy én nem tudok még valamit. :)

0
0
Phoere képe