Commerce + taxonomy_menu & _display

makgab képe

Üdv!

A taxonomy_menu és taxonomy_display modulok fel vannak telepítvve, működnek is.
Egy apró gondom lenne. A 'Felépítés' -> 'Menük'-ben létrehoztam egy "Katalógus" menüt. A 'Felépítés' -> 'Taxonómia'-ban létrehoztam egy 'ProductGroups' szótárat. A 'TAXONOM MENU' részben a 'Menu Location' opcióban beállítottam a létrehozott "Katalógus" menüt.
A 'Blokkok'-ban létrejött egy "Katalógus" blokk ami szépen fastruktúrában megjeleníti a taxonómia kifejezéseket, mint termékcsoportokat.
HA módosulnak a csoportok, akkor nem frissül ez a blokk automatikusan, pedig be van kapcsolva ' [X] Ha ki van választva, a beküldés után a menü újraépítése megtörténik.' Lásd a mellékelt képet.
Ha gyorstár törlést csinálok, akkor frissít.

Ennek nem kellene automatikusan frissülnie?

Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon taxonomy_menu.png26.03 KB
makgab képe

Ja igen... és a blokk nem látható az unregistered usereknek.
Pedig: "Csak a megadott szerepkörök tagjai láthassák a blokkot. Ha egy szerepkör sincs kiválasztva, akkor minden felhasználó láthatja a blokkot."
Tehát mindenkinek látnia kellene.

Miért nem látszódik mindenkinek? Ez is cache miatt lesz?

A teljesítmény menüben alapértelmezetten van minden:

Gyorstárazás:
[ ] Gyorsítótárazott oldalak a regisztráció nélküli felhasználók részére
[ ] Blokkok gyorstárazása 
Minimális gyorstár élettartam:
<nincs>

Gyorsítótárazott oldalak elévülése:
<nincs>

Sávszélesség-optimalizálás:
A külső erőforrások automatikusan optimalizálhatóak, ami a webhely felé irányuló kérések méretét és számát is csökkentheti.
[ ] CSS fájlok összegyűjtése és tömörítése.
[ ] JavaScript fájlok összegyűjtése.
0
0
pityu73 képe

Taxonomy_menu_form
Ez egy űrlapod ad a taxonómia szótáradra és ott lehet a menűbe rakni.
Előny azonnal elhelyezi a menübe a szótár nevével vagy akár más néven, de az útvonalat megtartva. Hátrány manuálísan kell megoldanod, de legalább egy ürlapon. Míg nem oldják meg a taxonomy menü hibáít elég jól használható.

0
0
aboros képe

a csatolt képernyőfotón látható jelölőnégyzetet megjelölve, az űrlap beküldésekor újraépül a menü. tehát amikor azt a beállító űrlapot mented, akkor. ez elég erőforrás igényes művelet, ezért van rá egy kapcsoló, hogy csak akkor történjen ez, ha konkrétan ezt akarod.

egyébként gondolom valahogy cron futásakor építi a menüjét, nem tudom, nagyon régen használtam taxonomy menu modult utoljára.

az, hogy névteleneknek nem látszik ez a blokk, valószínűleg valamilyen jogosultság probléma lesz, sajnos az ilyesmit nagyon nehéz úgy megmondani, hogy nem látja az ember a belsejét.

0
0

-
clear: both;

makgab képe

Igen, az opció (jelölőnégyzet) bekapcsolásakor frissül a blokk is (ha törlök elemeket a taxonómiából, akkor meg cache ürítés (is) kell).
De ez csak ekkor (mentés) fog frissülni. A cron-hoz nincs kapcsolva, ha jól látom.

0
0