Commerce keresés funkció

makgab képe

Üdv!

Commerce-hez keresek keresést megvalósító funkciót.
Views-al jelenítem meg a termékeket (product display nélkül).

Ezt már néztem, ki nem próbáltam. De ez "Product display"-ben keresgél.

Vagy views-al egyszerűbb a keresés (szűrés)? Mit javasoltok?

Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

Views-al jelenítem meg a termékeket (product display nélkül).

Miért?

0
0
makgab képe

Korábban volt már téma - most nem találom.
Miben jobb a product display?

Az volt a bajom nekem is, hogy minden termékhez egy "product display" is kell. Sok termék esetén elég macerás termékenként product display-t is feltölteni.

0
0
Illyés Edit képe

Hát nem tudom... és akkor jogosultságot adsz a látogatóknak, hogy hozzáférjenek a product mezőkhöz? Mert másképp nem fogják látni a Views listában a cuccot. :)

Egy product display létrehozása kézzel kb. 2-3 másodperc. Csak be kell hívnod a product reference mezőbe a terméket. Több száz terméket fel lehet vinni egy óra alatt. (Programmal persze még egyszerűbb.)

0
0
szantog képe

Ezt én sem értem. Mivel a product egy entitás, annak lehetnek mezői, display mode-jai, tán csak built-in content access rendszere nincs. Mivel mezők, a mező szintű jogosultsággal sem lehet gond.
Minek egy másik entitást ráhúzni pusztán megjelenítési okokból?

Erre már reggel rá akartam kérdezni, de mondom nem viszem el a szálat, de ha már így alakult..

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Illyés Edit képe

Szerintem azért, hogy lehessen kezelni a piros póló, kék póló, zöld póló, S, M, L, XL, méretben problémát.

0
0
makgab képe

Igen, köszönöm!
Jogosak az észrevételek. Bár így is működik. Tudom a "product display" a szép megoldás. Valószínű élni is fogok vele.

Közben megtaláltam, hogy lehet beimportálni szépen termékeket node-ként (product display).
Maga a termékek importja:

• Install and enable feeds and commerce_feeds
  • Create a new feed importer named "Product Importer" at Administration -> Structure -> Feeds
  • Change the parser to "CSV Parser"
  • Change processor to "Commerce Product Processor"
  • In "Commerce Product Processor" settings use product type "product" (or whatever your product is) and change the "Author" to your username.
  • In "mapping", map
    • SKU -> Product SKU
    • Title -> Product Title
    • Price -> Price: Amount
    • Image -> Image
    • Set ID as unique target.

Node importja:

• Now we'll import the same data again, but this time we'll turn it into product display nodes.
  • Go to admin/structure/feeds and create a new feeds importer
  • Change the parser to CSV
  • Change the processor to Node Processor
  • Choose the "Product Display" node type
  • Set the author to yourself
  • Under mappings
    • SKU -> GUID (and set unique target)
    • Title -> Title
    • Description -> Body
    • SKU -> Product SKU

Itt a GUID nem volt egészen világos. De ez a mező az elsődleges kulcs a feeds-ben. Ez kapcsolja össze a node-ot és a product-ot?

Visszatérve az eredeti kérdésre, így már érdemes az említett modult használni: commerce_search_api
Nagyon szépen meg van csinálva.

0
0