Üdv drupalosok,
A napokban egy pizzériának kell készítenem oldalt, amit commerce alapon raktam össze, viszont problémába ütköztem, használom a Commerce E-mail modult, hogy értesítést kapjon a felhasználó, illetve az áruház kezelője is, ami alap esetben eddig szépen is működött. A probléma onnan indult, hogy a „Commerce Line Items-hez” szükség volt hozzáadni számos új mezőt, (pizza feltétek, további kajákhoz, további feltét, köret stb… Ezt szépen be is lőttem, működik is. A probléma a következő:
A commerce e-mail modul attól eltekintve, hogy hemzseg a hibáktól, és rengeteget kell a közösségi javításokat felhasználva kikupálni a modult alapjaiban csinálja/csinálta eddig amit kellett, viszont amikor kiküldi az értesítést a megrendelt termékről nem tudja leképezni, a „line items-hez” hozzáadott plusz mezőket, és akármennyire próbáltam nem sikerült hozzárendeltem a leképzéshez, pedig nagyon sokat olvastam ez ügyben az issues-ok között, ahol sokan foglalkoztak a témával.
Így első körben azoktól kérnék távpontot akik foglalkoztak már a témával, mert én már kifogytam az ötletekből.
Commerce Email Custom Line Item Fields Kiírattatása
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Csatolok hozzá kódrészletet,
Tehát az eredeti issue ami kapcsolódik a témához:
https://www.drupal.org/node/1532526
Itt a #31-es hozzászólásba beszélik, hogy, hogyan kell hozzárendelni plusz mezőt a megjelentéshez, de nekem sehogy nem sikerült, működésre bírni.
Így próbáltam beszúrni a kódba: (commerce_email.module)
A kódrészletből, a "Feltet" részt kell nézni, a többi részén nem változtattam, még sem sikerült kiírattatni.
Logba a következőt dobja: Notice: Trying to get property of non-object commerce_email_order_items()
Biztos valami alapvető butaságon bukok el, de már nem látom a fátol az erdőt.
A szóban forgó modult
A szóban forgó modult konkrétan nem ismerem, de nem volna egyszerűbb Rules-al összerakni egy kiértesítő emailt a kiegészítő tételek felsorolásával, mint egy .dev állapotú modult házilag reszelgetni?
OFF: Attól, hogy dev állapotú
OFF: Attól, hogy dev állapotú modul, nem feltétlen jelenti azt, hogy rossz is, sok modul van amit rendszeresen használnak, de még soha nem kapott "stable" változatot, amit hozzáteszek nem feltétlen azt jelenti, hogy akkor az valóban olyan stabil is.
De témához vágva, nem, nem szeretném rules-al megoldani, mert az csak fapados kiíratást tesz lehetővé, nincs semmi formája a küldött levélnek.
A különféle modulok stabil
A különféle modulok stabil ill. nem stabil dolgában nem tudok, de nem is kívánok véleményt alkotni, mivel egyes környezetekben ugyanaz a modul full stabilnak bizonyulhat, más környezetben meg nem. Ez a Drupal-féle rugalmasság egyik árnyoldala. Ahogy a művelt dakota mondaná: próba cseresznye...
Visszatérve, csaxólok...
A Mime Mail modul integrálódik a Rules-ba, ergo itt is játszik a "Send HTML e-mail" akció.
De bocs még egyszer amiért zavartalak és köszönöm "okosítást" a modulokkal kapcsolatban.
Közbe még tovább kutakodtam a
Közbe még tovább kutakodtam a neten, és többen mondják, hogy használjam a devel modult, amivel kilehet írattatni, hogy milyen variables elérhetőek az adott line items-hez így megtudom hívni megfelelően a kívánt fieldet, nem nagyon kellett még használnom ezt a modult, hogyan is kéne ezt alkalmazni?
Idézet az egyik hozzászólótől a témában:
Mind amellett, hogy az előző
Mind amellett, hogy az előző kolléga teljesen jó szólt a rules-szal meg ezzel az egész modullal kapcsolatban, commerce - entity_api-ra épülő modult 2 éves uccsó committal már nem szabad használni.
A kérdés viszont nem modulspecifikus, alapvető Entity Metadata Wrapper kezelési probléma van: A product id az az entity elsődleges azonosítója, tehát így kell elkérni:
$line_item_wrapper->commerce_product->product_id->getIdentifier()
A feltétet meg valszeg azért nem tudod elkérni, mert mint pizzafeltét feltételezem, nem csak egy lehet belőle, ergo többértékű a meződ.
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
Nem akarok belemenni ebbe a
Nem akarok belemenni ebbe a modulos részébe, ez már működik, eddig nem is kellett piszkálni, most kell, aztán pont, köszönöm a távpontot, elkezdem szögelni, írok az eredményekről. Ui: valóban ez egy szótárhivatkozás több értékkel, vélhetően ez is játszott a problémában.