Üdv!
Olvasgatom a neten, hogy többen is tapasztalták, hogy lassú a commerce (commerce kickstart).
Mi az optimális beállítás a commerce-nek?
Vagy inkább érdemes nginx alatt futtatni apache helyett?
Lokálisan nézem épp a kickstartot (teszt adatok betöltve). Nem valami gyors.
(8GB RAM, php_memory_limit = 512M)
# /etc/my.cnf # This is for a large system with memory of 1G-2G where the system runs [client] port = 3306 socket = /var/lib/mysql/mysql.sock [mysqld] port = 3306 socket = /var/lib/mysql/mysql.sock skip-external-locking key_buffer_size = 84M max_allowed_packet = 32M table_open_cache = 512 sort_buffer_size = 2M read_buffer_size = 2M read_rnd_buffer_size = 8M myisam_sort_buffer_size = 64M thread_cache_size = 8 query_cache_size = 32M # Try number of CPU's*2 for thread_concurrency thread_concurrency = 8 server-id = 1 [mysqldump] quick max_allowed_packet = 16M [mysql] no-auto-rehash [myisamchk] key_buffer_size = 256M sort_buffer_size = 256M read_buffer = 2M write_buffer = 2M [mysqlhotcopy] interactive-timeout
Milyen beállítást érdemes használni?
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
A Commerce Kickstart
A Commerce Kickstart disztribúció nem igazán alkalmas arra, hogy éles siteot felépíts benne, és nem is ez a célja, hanem az, hogy könnyen bemutatható legyen a Drupal commerce megoldása. Mondjuk úgy, hogy a Commerce Guys nem igazán figyelt arra, hogy "szépen" legyen összerakva ez a disztribúció, ezért elég véres a torka.
Sokat nem fog segíteni a webszerver csere, a cachelés inkább, de az meg nem triviális, és valójában az a megoldás, hogy nulláról fel kell építeni inkább egy oldalt, amibe csak az kerül bele és úgy, amire szükség van. Sajnos.
Cheppers
lokálisan
Ahogy írtam is lokálisan tesztelem...
Ahogy írtam, felesleges,
Ahogy írtam, felesleges, ilyen tweakkel nem lesz érezhetően gyorsabb.
Cheppers