Comments tömböt melyik file-ban tudom kezelni?

kdd képe

Helló!

Meg tudja valaki mondani, hol lehet irányítani a "comments" tömb helyét? Néztem a node.tpl.php-ben, page.tpl.php-ben, block.tpl.php-ben, nem találtam.
A node-jaim úgy néznek ki, hogy van egy szöveg egy bal oldali <div>-ben, ami float:left, mellette jobbra egy galéra egy <div>-ben, ami fele olyan magas, mint a bal oldal. Amikor bekepcsoltam hogy lehessen kommentezni, hát szépen betette a kommentező blokkot a két blokkom közé, a közöttük maradó keskeny sávba.
Próbáltam panels modullal is a bal és jobb oldali tartalmat különválasztani, de az nem volt túl szép. És nem húzta rá a külön sminkemet se.

Megmutatnám a konkrét oldalt, de még nincs kész, szégyenlős vagyok...

Aztán megadtam fix szélességeket css-ben a két div-emnek: 60% + 40%. A komment blokkot így kiszorítottam, most lekerült a jobb oldali div alá.
De nekem az kell hogy totál az egész alatt legyen! Az egész node-ot betettem egy div-be, de semmi sem változott.
Ezért kellene valahol megmondanom ennek a kommentező tömbnek, hol legyen. Remélem, létezik egyáltalán ilyen - hasonlóképpen a "title", "content", "links", stb. tömbökhöz.

Tudna valaki segíteni?

kdd képe

Bocs, szakszerűtlenül fogalmaztam, hisz a tömb programozói szlengben az "array"-t jelenti úgy tudom. Természetesen nem erre gondoltam, hanem a $comments változó tartalmára, ami az írások alatt megjelenik.

0
0
andrew képe

csak azt nem értem a comment.tpl.php miért maradt ki?

0
0
kdd képe

Naná hogy megnéztem azt is, de ott hogy adjam meg hogy hol legyen? Ott csak önmagán belül tudom a kisebb részleteket rendezni nem?

0
0
andrew képe

még1x átolvasva neked inkább css módosításra lesz inkább szükséged.
ha egy nagy div -ben van két div ami balra ill jobbra van igazítva (node meg a galéria), akkor a külső divnek próbálj meg clear:both; -ot megadni, vagy egy szintén ilyen paraméterrel rendelkező plusz üres div v. span beszúrása a galéria után.

de így nehéz találgatni, az oldalt nézve könnyebb lenne...

0
0
kdd képe

Huhh, sikerült, a második javaslattal: plusz üres div.
Nagyon köszönöm!
Amúgy bevett szokás ennyire programozni a beviteli mezőben? Vagy mindenképpen próbáljam meg pl. a node.tpl.php-ben elrendezni az ilyen részeket, hogy a beviteli mezőbe csak a tiszta szöveg kerüljön?

0
0