Készítettem egy fotóalbumot a következő módon:
Létrehoztam egy tartalomtípust, benne képmezővel, darabszám korlátlan. A node megjelenítésében ez a mező rejtett. Készítettem egy nézetet, amely blokkban jeleníti meg a képeket. A bélyegképekre kattintva a Colorboxban lehet megnézni őket nagy méretben. Eddig tiszta sor.
Gondom a sok képet tartalmazó albumoknál van. 10-20 kép még kezelhető oldalanként, de lenne száznál is több képet tartalmazó album is. Ennyit nem rakhatok ki egy oldalra, lapozó kell.
Igen, de a Colorboxban csak annyi kép jelenik meg, amennyi bélyegkép egyszerre látszik. Tehát, ha mondjuk húszas csoportokat alakítottam, akkor csak azt a húszat lehet végignézni.
Dokumentációt, különböző fórumbejegyzéseket felkutatva, de a views beállításait próbálgatással sem sikerült úgy megváltoztatni, hogy az összes kép megjelenhessen. Van erre valami megoldás?
Nem dől össze a világ, ha így marad, de szeretném megoldani, ha másképpen nem, segítséggel.
Colorbox+views-lapozás
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?:
Drupal verzió:
Fórum:
Média
Javasolom, hogy a Média modult és almoduljait is használd.
Üdv. Peti
1 mező 2 beállítással
Próbálgattam és nálam most így működik: a view-ban kétszer vettem fel ugyanazt a "Content: image" mezőt két különböző beállítással (ha mondjuk 3 bélyegképet képet szeretnék látni minden galériából)
Az egyiknél (Configure field):
Gallery (image grouping) - Per post gallery
Multiple field settings/Display 3 values
A másiknál:
Gallery (image grouping) - Per post gallery
Multiple field settings/Display all values starting from 3
Style settings/Customise field HTML - itt létrehoztam egy "hidden" class-t, amit css-sel eltüntettem (display: none). Így ezek a képek csak a galéria nézetben jelennek meg.
Megfontolom
De ez is csak kompromisszumos. Átgondolom, hogyan lehetne összedolgozni a jelenlegi felépítéssel. Ebben pl. sok kép van:
http://bbbse.hu/albumok/2007/erdely
4 oldal, húszasával lehet megnézni a colorboxban.
A te javaslatoddal az összeset, de bélyegképből, csak néhányat.
Köszönöm a válaszod!