Colorbox kép teljes méret

L.Tiny képe

Sziasztok!

A Drupal6-nál a Lightbox modulnak volt olyan funkciója, hogy a nagyon nagy képeket eredeti méretben is meg tudta jeleníteni. Egy négy irányba mutató nyíl ikont kellett megnyomni a felugró ablak alján.
Drupal7-nél a Colorbox modulnál nincs ilyen, vagy legalábbis én nem lelem sehol. Tudnátok ebben segíteni, hogyan lehetne ezt a problémát megoldanom?

Köszönöm előre is!

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Legegyszerűbben úgy, hogy a lightbox2-öt használod.

2
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

L.Tiny képe

Nem is értem, miért a Colorbox-szal próbálkoztam eddig:(

Jó sok beállítási lehetőség van, majd végignézem őket. Remélem az Insert modullal Lightbox2 is szépen össze tud majd dolgozni.

Köszi a segítséget!

0
0
Ramirez_hun képe

Ez nem a D6 és a D7, hanem a Lightbox és a Colorbox különbsége. Ezek önálló dolgok, amik nem a Drupal alapvető részei, csak okos kis modulokkal jól bele lettek gyógyítva.
Alapból a Colorbox nem tud ilyet, amennyire én ismerem.

0
0

- ad astra per aspera -

L.Tiny képe

Igen, ezt értem, csak amikor kijött a Drupal7-es, akkor mintha nem lett volna a lájtboksznak 7-esre fejlesztett verziója. Ezért választottam a kolorbokszot. De lehet, hogy nem voltam elég körültekintő és megvolt már akkor is a lb2...

0
0
duc-sai képe

Nem volt akkor még lightbox 7-es. Amúgy a kérdés nem egyszerű...a colorbox (ha az eredeti képméret engedi) a böngészőablakhoz méretezi magát, nem lóg ki, nem kell görgetősáv - ez sok esetben kívánatos tulajdonság. Nagyméretű kép lightbox-szal megjelenítve, teljes méretben sokszor zavaró lehet. Az adott célnak megfelelően érdemes kiválasztani valamelyiket.

1
0
L.Tiny képe

Köszi a megerősítést, hogy nem én voltam a figyelmetlen anno. Egyébként éppen ez a tulajdonsága nagyon tetszik a colorbox-nak, hogy a mindenkori képernyőhöz igazodik. Viszont ha egy adatlapot szeretnék megjeleníteni (mint a konkrét esetben), ahol viszonylag aprók a betűk és ezért csak teljes méretben olvasható, akkor lenne praktikus, ha egy gomb megnyomásával - vagy ráolvasással, bánom is én - megjelenítené a full méretet. Ez kb. száz bolha egyszer kell. Eddig nem is merült fel igényként. Arra gondoltam, hogy egy pluginnal, vagy egy kódsor beszúrásával lehet valamit varázsolni a modulban.
De ha jól látom, ez nem lehetséges, marad a lightbox2 - na nem mintha azzal bármi bajom lenne:)

0
0
szantog képe

"Arra gondoltam, hogy egy pluginnal, vagy egy kódsor beszúrásával lehet valamit varázsolni a modulban. De ha jól látom, ez nem lehetséges"

De lehetséges, rengeteg módon. Egyrészt van views colorbox trigger, amivel bármilyen viewszal előállított tartalmat colorboxba lehet lőni. Másrészt ez egy field formatter, ami ugye fieldhez köthető, field meg bármi lehet, tehát egy display suiteel is kb kattintgatással lehet megcsinálni, max egy _field_formatter_info_alterrel kell rávenni a cb-t, hogy ugorjon rá. De lehet használni _field_formatter_views_alter-t is.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

L.Tiny képe

Köszönöm Gábor, bár többszöri átolvasás után tudtam csak értelmezni, amit írtál:) Viszont ez a fórumbejegyzés nem csak miattam jött létre, hanem a később idelátogatóknak is segítséget kell nyújtania. Remélem ők jobban elboldogulnak a mindenféle "alter"-ekkel. Nekem ezt még tanulnom kell...

A jelen projektnél maradok a fapados megoldásnál, vagyis azt a néhány óriási képet új ablakban, colorbox ill. lightbox nélkül jelenítem meg. De mindenképpen utána fogok menni annak a módszernek is, amit javasoltál!

Egy kérésem lenne még: egy linket kaphatnék, ahol a legszájbarágósabban van elmagyarázva, hogyan kell úgy általában az "altereket" létrehozni? Mert csak úgy vaktában nem próbálkoznék.

Köszönöm!

0
0
szantog képe

"Viszont ez a fórumbejegyzés nem csak miattam jött létre, hanem a később idelátogatóknak is segítséget kell nyújtania."
Jaja, pont ezért írtam be, hogy ne az legyen, hogy nem lehetséges. :)

"Egy kérésem lenne még: egy linket kaphatnék, ahol a legszájbarágósabban van elmagyarázva, hogyan kell úgy általában az "altereket" létrehozni? "
Haat, talán ez: http://openproject.hu/blog/york/drupal-modul-keszitese-egyszeru úgy általánosságban, itt a hook neve hook_init, és a hook van lecserélve a MODULENEVE stringre. Hogy melyik hookban mi merre meddig hány méter, azt az étlapról lehet kideríteni.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

L.Tiny képe

Pont ilyen leírásra vágytam. Köszi!!!

0
0
pityu73 képe

„Viszont ha egy adatlapot szeretnék megjeleníteni (mint a konkrét esetben), ahol viszonylag aprók a betűk és ezért csak teljes méretben olvasható, akkor lenne praktikus, ha egy gomb megnyomásával - vagy ráolvasással, bánom is én - megjelenítené a full méretet.”

Hátha ez orvosolja a problémát:

http://drupal.org/project/colorbox_node

1
0
L.Tiny képe

Megnéztem, de még nem akaródzik azt csinálni, amit elképzeltem. Próbálkozok... Köszi a segítséget!

0
0