Colorbox iframe

duc-sai képe

D6-ban Lightbox használatával, rel="lightframe" megadással tudok iframe alkalmazást.
D7-ben Colorbox esetén class='example7' kellene a hivatkozásba, de nem működik. Colorbox load és inline engedélyezve van. Szerintetek mi kell még a html kódba?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
duc-sai képe

Ezt az iframe megoldást kiegészítő anyagok (pl. google docs által html oldalakba generált .doc,.xls fájlok) megjelenítésére használom egy tartalomoldalon belül, beírva a kódba a hivatkozást, rel="lightframe" hozzáadásával. (A Lightbox2 dokumentációja nagyon korrekt, ezzel nem volt gondom.)
Arra gondoltam, hogy a most készülő honlapot már D7-en készítem, de végül is letettem róla (D6-on kezdtem el, ez gyakorlatilag készen van, éppen a beüzemelés van folyamatban).
A Colorbox modullal végül sikerült megoldanom a megjelenítés dolgot (de sajna csak félmegoldás született) class="colorbox" kell a hivatkozásba, így a megjelenítés oké, az egyetlen probléma, hogy az ékezetes magyar karaktereket nem tudja megjeleníteni :(
Volt már szó itt valamelyik topicban, hogy ezt a CKEditorban hogyan lehet megoldani, ez ott sikerült is...arra gondoltam, hogy Colorboxban is működhet, betettem a config.entities = false;
sort a ckeditor/ckeditor.config.js és a ckeditor/ckeditor/config.js fájlba is, de változatlanul nincsenek ékezetes betűk (persze lehet, hogy hülyeséget csináltam, nyugodtan megdorgálhattok, de a megoldásra is várok ötletet)
Továbbá a Fast Gallery is csak a Lightboxszal hajlandó működni, ehhez a galériához azért ragaszkodok, mert egy középiskolai kollégium weboldaláról van szó, 6 évnyi, több mint ezer db fotóval...így maradtam egyelőre a Drupal6-nál, bízva abban, hogy lesz a Lightboxnak is 7-es verziója :) ahogy látom fórumokon, sokan problémáznak ezen.

0
0
duc-sai képe

Pontosítok: a Colorbox a belinkelt saját html oldalon nem jeleníti meg az ékezetes betűket, a google-s hivatkozást egyáltalán nem jeleníti meg (Request unsuccessful: error).

0
0
Sk8erPeter képe

Kicsit régi topic, de épp ilyesmi kellett nekem, szóval akkor már leírom, hogy meglegyen az utókornak.

Dokumentáció:

http://drupalcode.org/project/colorbox.git/blob_plain/refs/heads/7.x-1.x...

iframe megjelenítése

"Enable Colorbox load" beállítása után ilyesmi linkkel:

  1. <?php
  2. $query_params['iframe'] = 'true';
  3. $query_params['width'] = 1000;
  4. $query_params['height'] = 800;
  5.  
  6. $url = url('blablabla/cim/123', array('query'=>$query_params));
  7.  
  8. ?>
  9. <p><a href="<?php echo $url;?>" class="colorbox-load"><?php echo t('View blablabla in an overlay') ?></a></p>

Ilyen jellegű címet fog generálni:

http://example.com/blablabla/cim/123?iframe=true&width=1000&height=800

Szerk.: ha valakiben felmerülne, miért nem dobom be egyszerűen a href-be a címet (pl. <a href="/blablabla/cim/123" class="colorbox-load">...</a>), akkor a magyarázat:

  1. a Drupal lehet alkönyvtárban is (én pl. most épp az egyik projektnél így használom), tehát ha a http://example.com/drupal alkönyvtárban helyezkedik el a Drupal, akkor is helyes hivatkozási címet fog generálni az url() függvény a $base_url-hez képest, pl.:

    <a href="http://example.com/drupal/blablabla/cim/123?iframe=true&width=1000&height=800" class="colorbox-load">...</a>

  2. További indok az url() használatára: a $query_params tömb akár ki lehet bővítve további query stringekkel, pl. akár a $_GET tömbből; képzeljünk el mondjuk egy view-t, sok-sok exposed filterrel, és vegyük azt az esetet, hogy az immár szűrt query stringeknek megfelelően szeretnénk linkelni egy ColorBoxos iframe-ben megjelenő view-t (pl. lásd ezt).
3
0