Code syntax highlightra milyen modult ajánlotok?

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Code syntax highlightra milyen modult ajánlotok?
Szeretnék különböző programozási nyelvekből kódrészleteket beszúrni (CKEditort használok), többféle is van, gondoltam előbb megkérdezlek Titeket, hátha van valamelyik modullal kellemes tapasztalatotok. Végül is lehet szerveroldali filter is, vagy kliensoldali highlighter.

Köszi a javaslatokat!

Drupal verzió: 
aboros képe

3
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Jaja, láttam, mert második találat a "drupal code syntax highlighting" kulcsszavakra. :D Aztán ott van még a Syntax highlighter modul, de erre azt írja, ez a Wysiwyg modullal működik együtt, viszont én azt meg nem használom, hanem csak a sima CKEditor modult; ettől függetlenül persze ki kell próbálni, hátha működik vele, mert például a Syntaxhighlighter Insert lehet, hogy megoldja.
Igazából arra lettem volna kíváncsi, van-e valaki, akinél valamelyik modul bevált, vagy pont nem, hogy tapasztalatokra építve használjam ezek közül az egyiket, ne nekem kelljen vele szívni. :D Mindenesetre köszi, meg fogom próbálgatni a modulokat.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Én a Geshi filtert használom, Wysiwyg editor nélkül. (Inkább BUeditorral.)

Pl. itt láthatod: http://webprog.hu/nyelvek/html

3
0

Nagy Gusztáv

pp képe

én is.

print('És én is, mondta drupal.hu');
2
0
Sk8erPeter képe

aboros, Nagy Gusztáv, pp:
először is elnézéseteket kérem, hogy csak most reagálok, de csak most jutottam el odáig, hogy érdemben összehasonlítsam a Syntax Highlightert és a Geshi-t. Köszönöm szépen a válaszaitokat!!
Nem véletlen, hogy egybehangzóan a Geshi-t ajánlottátok, mert most már én is tudom, hogy tényleg ezt érdemes választani, csak mindezt Ti tapasztalatból tudtátok. :))
Kíváncsi voltam, úgyhogy kipróbáltam mindkettőt, tehát:

  1. Syntax Highlighter
    már eleve azért nem bejövős, mert ez csak kliensoldalon hajtódik végre (ez szerintem csak nagyon indokolt esetben lehet jó), így lesz egy kicsit zavaró bevillanás, ha sok elem van az oldalon, amikor végigfutkorászik a kódon, és kicseréli a megfelelő DOM-elemeket, szóval amikor érvényre jut a kliensoldali syntax highlight.
    Megjegyzés, hogy az némi pontatlanság, hogy a konfigurációs oldalon a nyelvek között sehol nem találtam JavaScriptet, csak JScriptet...még ha a két nyelv lényegében ugyanaz is, manapság akkor sem beszélünk JScriptről általában. :)
    Még egy megjegyzés:
    http://drupalcode.org/project/syntaxhighlighter.git/blob/b03b321bf37c846...
    itt a
    _syntaxhighlighter_setup_autoloader_script()
    szerintem a heredoc syntax-szal nagyon ronda. :)
    Még valami: szerintem nem túl ötletes, hogy a libraries könyvtárban ilyesmi néven keresi a megfelelő könyvtárat:
    syntaxhighlighter_3.0.83
    - szerintem csak simán
    syntaxhighlighter
    néven kellene kutakodnia utána, gondolván az esetleges verzióváltásokra. Ehelyett hogy oldja meg? Lásd az előbb linkelt fájlban a
    _syntaxhighlighter_scan_lib_location()
    függvényt... uhh, hát elég borzasztó. :P Ja, meg a hook_library() használata persze luxus. :P

  2. GeSHi Filter for syntax highlighting
    gyorsan üzembe helyezhető, működik, nincs vele különösebb gond.
    Tetszetős!
    Egyértelmű nyerő ebben az összehasonlításban (még ha nem is a legmegfelelőbb összehasonlítási alap volt az előző modullal, mivel ez szerveroldali, de akkor is).
    Van még egy szempont: a Syntax highlighterhez utoljára 2012 júliusában nyúltak hozzá, a GeSHi Filterhez 2013 januárjában. :)

===========================================

Probléma:

Annyi para van csak, hogy a CKEditor modulhoz (Wysiwyg NÉLKÜL) nem találtam megfelelő megoldást, ami működne is. Próbálkoztam a ckeditor_geshi sandbox projecttel, de ez sajnos hibásan működik, és a fejlesztése is úgy tűnik, hogy leállt. Ennél pedig kód sincs.

Megoldás:

Úgyhogy úgy tűnik, a CKEditorhoz jelenleg megfelelő megoldás nincs, így egyelőre (vagy végleg?) maradtam az itt is használt BUEditor-nál.

Köszönöm szépen a válaszokat még egyszer (egy +1-et is mindenki megérdemel)!! :)

1
0