CKeditor

rytus képe

Sziasztok,
Abszolút kezdőként szeretnék segítséget kérni, feltöltöttem a ckeditort a oda, és úgy, ahogy a readme-ben írva volt, illetve a jesox video alapján, az admin felületen mégsem jelenik meg, mit rontottam el? (a sites/all alatt nem volt modules mappám, létrehoztam egyet...)
Előre is köszönöm a segítséget!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
venis képe

Tehát a admin/settings/wysiwyg oldalon hozzárendelted a beviteli formához? Nem lehet hogy csak az egyikhez vitted fel és a másikat használod?
Azért leírom lépésről lépésre:
1. wysiwyg modult felmásolod majd bekapcsolod
2. ckeditor mappáját bemásolod a sites/all/libraries/ mappába úgyhogy a ckeditor.js a követkő elérési uton legyen: sites/all/libraries/ckeditor/ckeditor.js
3. Ha ez meg van hozzárendeled a megfelelő beviteli formához (full html,filtered html) a következő oldalon sajátdomain.hu/admin/settings/wysiwyg.
4. a szerkesztés gomb alatt ki kell választani hogy milyen gombok jelenjenek meg. A többi beállítás alapértelmezésben hagyva is működni fog.

Amennyiben így se megy csinálj légyszi egy képrnyőképet hogy lássuk konkrétan mi a hiba.

1
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

rytus képe

Köszönöm a segítséget, tehát wysiwyg a sites/all/modules alatt, ckeditor a sites/all/libraries alatt... (a modules és libraries mappa sem volt, lértehoztam), belépek az admin felületre, de a moduloknál egyik sem jelenik meg, hogy be tudjam kapcsolni. Mit rontok el?
Nagyon köszönöm,
Rita

0
0
venis képe

Én simán a modules mappába szoktam másolni a wysiwyg-et nem a sitesbe. A moduloknál csak a wysiwyg fog megjelenni. Majd a wysiwyg oldalán fog megjelenni a ck editor.

0
0

Üdv.
Venczel István

"Csak a puffin ad neked erőt és mindent le bíró akaratot."

Nagy Gusztáv képe

Akkor érdemes villámgyorsan leszokni erről a megoldásról, hogy egy következő rendszer frissítéskor kevesebb dolgod legyen. Ha nem érted, miről beszélek, akkor olvasd el az upgrade.txt-t, és rájössz.

1
0

Nagy Gusztáv

geozoli képe

A Ckeditor lapján azt írják, hogy két fájlt kell letölteni, az egyik a drupal.org-ról letölthető ckeditor-6.x-1.2, a másik a ckeditor.com-ról letölthető ckeditor 3.5.1.
A leírás szerint az előbbi a sites/all/modules-ba, a második a sites/all/modules/ckeditor-ba másolandó VAGY a sites/all/libraries/ mappába, ahogy Te írtad.

Feltételezem, hogy ez utóbbi azért kell, hogy a WYSIWYG modul alá is beépüljön. Jól sejtem, hogy esetleg a 6.x-1.2 tartalmát nem is kell bemásolnom a sites/all/modules-ba mert helyette a wysiwyg-et használom ? Vagy mégis kell ? Ha mégis kell, akkor a ckeditor.com-ról letölthető ckeditor 3.5.1. tartalma mindkét helyre bemásolandó ? A readme.txt-ben végülis OR kötősző van, de vajon baj-e ha mindkét helyre bemásolom ?
Üdv.

1
0

Varga Zoltán (geozoli)
Ezzel küzdök most: www.geomentor.hu

FleetCommand képe

A sites/all/libraries használatának az az előnye (azon kívül, hogy a WYSIWYG is ott keresi), hogy a modul elválik az amúgy külön karbantartott libtől, és tisztábbá teszi a frissítést (esetleges modulfrissítéskor nem irtod ki olyan könnyen a szerkesztőt és fordítva).
Egyébként bajnak nem baj, ha mindkét helyre bemásolod, csak felesleges :)

szerk: nem értettem amúgy, miért akarod a wysiwyg és ckeditor modult is használni, de szantog kommentje alapján rájöttem: véletlenül :)

0
0
szantog képe

Vagy a ckeditor modult használod, vagy a wysiwyg modult. Ha OR van a leírásban, az nem AND, szóval a javasolt config a wysiwyg modul + sites/all/libraries-be az ckeditor.comos cucc.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

geozoli képe

Minden világos, wysiwyg az all/modules-ba és ckeditor_3.5.1 az all/librariesba. Ennyi, és nekem jól működik. Kezdem érteni a drupalt.
Üdv

0
0

Varga Zoltán (geozoli)
Ezzel küzdök most: www.geomentor.hu

71Tbela képe

Nekem az lenne a kérdésem hogy ha a Ckeditort a wysiwyg modullal használom, de nem tetszik az alapértelmezett Karma skin, hogy tudnám átkapcsolni egy másikra.

0
0