civicrm esemény eladott jegyek számának publikálása

uniquevisitor képe

sziasztok,

visszatértem régi kedvencemhez a drupalhoz és a civicrmhez, szinte mindent tud, most mégis találtam egy számomra fontos hiányosságot:

Amikor létrehozok egy eseményt a civicrm-ben, akkor tudom limitálni a résztvevők számát és ha eléri a limitet, akkor vagy nem nem lehet feliratkozni, vagy egy másik, várakozó listára kerül a felhasználó.

Gondolom adatbázisban tárolva van, hogy hány jegyet "adtunk el", illetve mennyi szabad hely van még az eseményen. Ezt hogyan lehetne kiírni? Jó lenne, ha a látogatók látnák, hogy eddig ennyi embert érdekelt és már csak ennyi hely van.

Megoldható? Van vmi ötletetek?

köszi szépen

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szantog képe

Ha drupalból akarsz civicrmel egyszerűen beszélgetni, ajánlom magamat.

Ezzel kb ennyi lesz:

  1. $params = array('return.is_full' => TRUE, 'return.max_results' = 100);
  2. $events = civi_api('event', 'get', $params);

Ez addig működik, amíg max 100 eseményed van. Az $eventsben benne lesz az összes esemény, abból kivadászod a megfelelőt, és annak az 'available_places' elemében lesz a kívánt érték.
Sajna a civicrm apija nem biztosít egy esemény lekérdezésére felületet, és rendes db layert sem írtam még meg, úgyhogy a egy konkrét eseményhez a civicrm daoját kell használni, az meg nem egyszerű jószág. Ha sikerülne vele mégis elbánni, akkor örömmel beraknék egy event loadert a modulba, kb mint ez.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

uniquevisitor képe

ez de jó, köszi szépen. Remélem boldogulni fogok vele. Egy évben lesz kb 10 eseményünk, szóval a 100-at soká érjük el :)

0
0