A címlapon kívül minden oldalnak csak a forráskódja jelenik meg

vlezli képe

Sziasztok!

Ismét segítséget kell kérnem, mert se a Tudásbázisban, se a neten nem találtam megoldást.

Adva van egy Drupal 7 alatt működő, kétnyelvű honlap (http://burkusjózsef.com), amit én szoktam karbantartani a tulajdonos kérésére, szívességből (frissítések, tartalom szerkesztése, stb.). Eddig tökéletesen működött, most azonban néhány napja valamiért csak a címlap jön be, a többi oldal helyett pedig csak azoknak a forráskódja fehér alapon.

Talán a gyorsítótárak törlése segíthetne, a gond azonban az, hogy az admin felület helyett is csak ezek a forráskódos oldalak jönnek be, így nem férek hozzá ahhoz a laphoz se, ahol korábban törölni tudtam a gyorsítótárakat.

Némileg hasonló problémám volt már egy másik honlappal, akkor se jöttek be az oldalak (bár ott forráskódként se), ott a ".htaccess" fájl hibásodott meg, azt kellett helyreállítani.

A jelen esetben is próbálkoztam az említett fájl cseréjével a Drupal motor legutóbbi frissítésében lévő fájlra, de semmi nem változott. Továbbra is csak a címlap jön be, a többi oldalnak pedig a forráskódja.

Mi lehet a gond, és főleg mit lehetne tenni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon Címlap232.59 KB
Kép ikon Bemutatkozás274.01 KB
vlezli képe

Most látom, hogy hibásan adtam meg a honlap linkjét. Természetesen nincs benne ékezet, tehát így helyes:

http://burkusjozsef.com

0
0

Veres László

Geva képe

a gyorsítótárak törlésére több lehetőséged is van,
pl drush cc all
vagy az update.php futtatása - a settings.php-ben false-ra állítva a $update_free_access = TRUE;
- futtatás után visszaállítva true-re!
több lehetőség: other-ways-of-clearing-the-cache
...szerintem a nyelv észlelésénél van valami hiba :-(
tárhelyen volt valami változás? az error_log-t nézted?

0
0
vlezli képe

Köszönöm a tippeket!

Az update.php verziót próbáltam ki (utána gondosan visszaállítva a settings.php-ben az említett sort FALSE-ra), de semmi nem változott, sőt most már a címlap helyett is csak a forráskód jön be. Valami mást kell kitalálnom.

Meg fogom próbálni egy mentésből helyreállítani, annak működnie kell. A gondom csak az, hogy csak több évvel ezelőtti mentést találtam ehhez a honlaphoz. Bár az is igaz, hogy azóta semmi változtatás nem történt, se a tartalomban, se a sminkben, stb. Viszont az nyilvánvaló, hogy a visszaállított honlapon majd meg kell csinálnom az azóta jött frissítéseket, így már valószínűleg több időbe fog telni a teljes helyreállítás. De ezúton jó eséllyel meg tudom menteni a honlapot, hacsak nem kapok esetleg még valami jó ötletet a javításra, mielőtt belefogok a mentésből helyreállítani.

De azért köszönöm a hozzászólást!

0
0

Veres László

tiburi képe

Szia, én mielőtt nagyobb dolgokba fejest ugranál, megpróbálnék a szerver oldalon egy PHP upgradet. Ha frissítetted a D7 Core-t és régi PHP környezetben fut a honlap, figyelmeztetés nélkül is beeshet ilyesmi. Legalábbis (tök más moduláris és strukturális összetétel mellett) történt velem is hasonló.
Az weblap eleve PHP 5.5.38-on fut, ami önmagában is gond, tedd át minimum 7.2-re!
ÜDV!

0
0
vlezli képe

Köszönöm a tippet!

Átállítottam a PHP verziót 7.3-ra, de sajnos semmi nem változott. Nagyon úgy néz ki, hogy nem marad más hátra, mint a mentésből helyreállítani a honlapot. Valamikor majd rászánom magam.

Ez van.

0
0

Veres László

Geva képe

drupal pontos verziója? ettől függően a 7.3 php sem biztosan jó!
https://www.drupal.org/docs/7/system-requirements/php-requirements#settings
próbáltad a javasolt 7.2 php-vel?

error_log? ebből kideríthető melyik modul hibázik, ha a drupal verziód alapján a motor működőképes a beállított php alatt!!!!

0
0
vlezli képe

Miért pont a 7.3-ra állítottam? Magam sem tudom. Talán azt frissebbnek gondolva jobbnak is hittem. Most átraktam a 7.2-re, de úgy se lett jó. Így egy nagy levegőt véve nekifogtam a mentésből való helyreállításnak.

Elsőre jó is lett, csak a frissítésekkel szöszmötöltem egy ideig. A mentésem idején, 2019-ben, még a 7.60-as Drupal verzió volt a legfrissebb, most meg a 7.78-as, a modulokról már nem is beszélve, szinte az összeset frissítenem kellet. A tartalommal nem volt gond, mert abban semmi változás nem volt a mentés óta.

Most végre hibátlan a honlap, minden működik! Csináltam is gyorsan egy teljes mentést.

Köszönöm a hozzászólásokat! Most is tanultam valamit, pl. hogy ügyelni kell a PHP megfelelő verziójára is.

1
0

Veres László

Geva képe

Örülök, hogy megy a honlapod, ám
a leírtak alapján nem a php verzió volt a ludas, mert a php verzió váltásától _csak_ a htaccess fájlban lesz változás, maga a honlap nem sérül, max nem képes működni.

így azt javaslom, hogy most hogy a legújabb verzióval működik a drupal :-) akár meg is próbálhatod a 7.3-s php-t. A drupal core biztosan működik, esetleg egyik-másik contributed modul nem biztos. Ha egy nagy fehérséget látsz a honlapod helyén a böngészőben, akkor visszaállítod 7.2-re a php-t(nekem is vannak olyan honlapjaim, amelyek drupal 7 legutolsó verziójával, nem képes 7.3 alatt működni)
- ilyen esetben célszerű belenézni az error log fájlba, abból kiderül melyik modul hibázik, azt le kell cserélni más megoldásra

A php 7.3 jobb teljesítményre képes, pl gyorsabb a honlap betöltődése, ezért érdemes erre átállítani, megpróbálni

0
0