Cimkék importálása

wildface86 képe

Sziasztok!
Egy hírportál adatbázisát mozgatom átfelé, amely eddig nem drupal alapú volt. Több mint 100000 cikk található benne, melyek közül lényeges többség fel van címkézve( általában 3 cimke). A régi adatbázisban 1049 oldalnyi cimke található egy keywords nevű táblában. Ezekkel az a gond hogy nem id-n keresztűl csatlakoznak a cikkekhez, hanem a cikkek táblában a keywords oszlopban szövegesen láthatóak a cimkék. Én létrehoztam már a drupal alapú oldalon egy cimkék mezőt( content taxonomy, szabadszavas cimkézés). Azt is tudom azt hogy hogyan tárolja le a termeket a drupal az adatbázisban. Csak arra nem tudok rájönni hogy mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás a problémámra. Tudnátok tanácsokat adni nekem?

Drupal verzió: 
Fórum: 
nevergone képe

A content_taxonomy mihez kell, a sima taxonomy nem elég? Az adatbázisban turkálás helyett javaslom a node_save() és a taxonomy_save_term() függvényeket.

0
0
aboros képe

régi db cikkekből csak a címke adatokat ki, két egyforma nem lehet benne. ezekből egy vesszővel elválasztott listát csinálok egy szövegszerkesztővel.

drupal oldalon létrehozok kézzel egy cikk node, beillesztem a címke mezőbe a listát :) nem lesz 1049 oldalnyi ugye a két egyforma szűrés miatt. lehet nem fut le a node_save, de hátha. rámentek a nodera, bumm létrejönnek a címkék.

drupal dbből címkék tidjeit és namejét kiszórni egy saját táblába kézzel, régi db cikkek táblájába címkéket updatelni drupal tidre, és akkor az már okés lesz egy node_import -nál mondjuk.

nem próbáltam ki, de így logikáznék hirtelen. az egyetlen kérdéses pont, hogy elmentődik e a node, ha esetleg többszáz a címke. :) ha nem, akkor a taxonomy modul címkementő függvényét hívogató kis modulkát kell csinálnod ami mondjuk egy csv fileból olvassa a régi oldal címkéit és elmentegeti a termeket. de akkor is ugyan az a logika, hogy utána a létrejött tideket visszaszinkronizálod az eredeti cikkekhez, hogy tudd őket importálni.

0
0

-
clear: both;

aboros képe

http://drupal.org/project/taxonomy_csv
címkék importja lépés pipa. :)

0
0

-
clear: both;

wildface86 képe

Asszem mostmár jöhet a mehet :)

0
0