Cikkek tartalom módosítása / saját tartalom

nroland16 képe

Sziasztok!

Vaószínűleg egy nagyon egyszerű kérdéssel fordulok hozzátok a következő sorokon keresztül.

Sajátgépen fejlesztek egy drupal oldalt. A sminkelésekkel már majdnem készen vagyok, de egy tartalmi megjelenítést nem tudok megoldani.
Kérdésem az lenne, hogyan lehet a cikk tartalomtípust módosítani, vagy saját tartalom típust létrehoznom az alábbi elképzelés szerint.

Jelenleg a cikk tartalom típus a mellékelt képként jelenik meg. Van egy kép amit meg lehet adni, és az a szöveg előtt jelenik meg. Hiába állítom be a kép méretét, attól az még kitölti a rendelkezésre álló helyet. (a kép mérete változik, csak a téglalap nem)

Olyat szeretnék elérni, hogy a második csatolt kép szerint jelenjen meg ez a tartalmítpus. Vagyis:
Lehessen feltölteni egy képet ami fix mretű, és mellette jelenjen meg a bevezető rész minden egyes ilyen tartalom típusnál.

Egyelőre zavaros nekem a views alkalmazása, és a tartalomtípusoknál sem sikerült megtalálnom et a beállítást.

Remélem sikerült érthetően elírnom a kérdésem. Amennyiben nem, kérlek titeket kérdezzetek vissza, és megpróbálom rendesen elmondani.

Remélem hamarosan kapok választ, és folytathatom a tanulást a drupal rendszerrel kapcsolatban.

U.I.: Nagy Gusztáv könyvén keresztül tanulom a drupal 7 elsajátítását, csak ennél megakadtam.

Köszönettel:
nroland16

Drupal verzió: 
Fórum: 
CsatolmányMéret
Kép ikon before49.15 KB
Kép ikon after39.91 KB
eager képe

nroland16 képe

Ha ezt a gondolatmenetet folytatom, de belenyúlik másik témába, akkor új topicban tegyem fel a kérdést?

A probléma ugyanaz, a megoldás más, kicsit rugalmasabb ill. egyszerűbb.

Neten olvasgatva ráakadtam a Display Suite modulre. Egyedi megjelenést adhatunk a különböző tartalmaknak. Ezzel a modullal sikerült elérnem a kívánt eredményt, DE:

- Az oldalon használt sminket nem használja a "Links", ami azért felelős, hogy kiírja az alábbi linkeket: további információ, új hozzászólás, stb...

Display Suite modulnál, ha módosítom a bevezető részt, a 2-es csatolmánynak megfelelően, akkor látszik, hogy pl. a "tovább" (read more) linket a láblécben helyezem el, ÉS meg adhatok neki külön classt. Ha itt megadom a sminkem által használt CSS-t, akkor annak megfelelően jelenik meg az a link.
Azonban a képen az is látszik, hogy a "LINKS" elemnek nincs beállítható értéke, így a smink által használt class-t nem tudom neki megadni. AZ eredmény az egyes csatolmányban látható. A linkek sima linkként jelennek meg, nem úgy mint az alatta látható Blogbejegyzés bevezetőjében.

Amit szeretnék ezzel kapcsolatban kérdezni és megtanulni az az, hogy miként lehet a display suite modult úgy használni, hogy a feltelepített sminkem CSS fájljai legyenek igazak rá. Egyelőre nem sikerült megérteni a sminkelési eljárást drupalban.
Iszonyatosan jó lenne ez a display suite modul, ha az éppen használt sminket alkalmazná az újonnan létrehozott layoutokra.

1

2

0
0
szantog képe

Egyelőre a css-t nem érted.
Ez, kötelezően ajánlott: http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/
Ééééés utána tudod majd faragni a ds wrappereket és társait.

1
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

nroland16 képe

Köszönöm az ajánlást. Stílus formázás sikerült is!
Ezzel a modullal kapcsolatban remélem már csak egyetlen kérdésem maradt.

Készítettem saját megjelenést a bevezetőkre, ezt be is állítottam szépen. Az egyes régiókra be ehet állítani, hogy mi jelenjen meg abban a régióban (kép, szerző, dátum, linkek, stb.)
A kérdés:
Mint a képen is látható, ha display suitban állítom be ezeket a dolgokat, és a "submitted by" megjelenést berakom egy régióba, akkor az angolul jelenik meg, nem pedig magyarul. Ha megjelenésre nem a display suite modult használom, akkor ez magyarra lefordítódik.

Képeken látszik a különbség. Elsőnél az van írva, hogy "submitted by..."

Másodikra az van írva, hogy "Beküldte..."
forditas

0
0