Szeretnék egy olyan blokkot a magazinba, ahol a szerzők nevét sorolom fel, de nem a szerzők adatait kapom meg a névre klikkentve, hanem lehetőleg egy view-val megformázva az általuk írt cikkek listáját.
A szerzők a userek speciális csoportjai, és beüzemeltem a content profil modult is, de ez ebből a szempontból lehet, hogy nem is fontos. Tulajdonképpen egy taxonomy szerű működést szeretnék anélkül, hogy fel kellene vennem egy Szerzők szótárat (hiszen az nem lenne összekapcsolva a Szerzők user-csoportommal).
Merre kéne elindulnom? Egy user-neveket tartalmazó block view-t szeretnék összekapcsolni egy tartalomlista view-val a user-id-n keresztül. Lehet ilyet?
De úgy is kérdezhetem, hogy a user-nevekhez egy block-view-ban hogyan tudom hozzárendelni a user/userid/track oldalt, vagy bármi más a userid-től függő tartalmat?
rewrite output
vagy valami ilyesmit keress az egyes mezők beállításainál. tulajdonképpen kell egy nézet ami egy blokkot állít elő, usereket listáz. mezőket használ, van benne egy user: id mező, ezt rewrite resultra állítod, ott lesz segítség, hogy "replacement patterns" és a szövegdobozba beírod, amit kimenetnek szeretnél.
hirtelen nincs kéznél egy hatos drupalom, de próbáld megcsinálni és ha elakadsz, kérlek küldd be ide a nézeted exportját, ameddig jutottál és abból látom majd, hogy sikerült e jó útra terelni.
-
clear: both;
Helyettesítő vezérjelek
Itt fogok keresgélni, de elsőre nem is értem miért kellene ennek működnie. Van egy mezőm, ami ugye látszik, a user neve. Erre fogok klikkelni. Ha az userid-t felveszem láthatatlanul, és helyettesítem valamivel, akkor az miért jó? Vagy esetleg adjak meg egy url-t és arra az url-re definiáljak egy nézetet a cikkek listájával, de hogy adom át a userid-t?
Szóval egy view leírásra lenne szükségem, de ami helpet a modulnál találtam, az csak néhány példát tartalmazott. Olyasmit szeretnék tudni, hogy például milyen alapon hozza fel a helyettesítési mintákat egy mezőhöz.
Holnap majd gyűröm tovább, köszönöm a segítséget!
2 view kell
Szia
2 külön view-ra lesz szükséged. Ha jól olvasom az egyik már meg is van, csak még nem azt csinálja amit szeretnél.
Egyik
Tartalmakat listáz egy bizonyos szerzőre szűrve
Kell egy oldal útvonallal, úgy hogy a a szerzőt az URL-ből szedje ki.
cikkek-szerzo-szerint/%
Ezt hívják argumentumnak.
Másik
Felhasználókat listáz. Ha jól olvasom akkor ezt már elkezdted.
De views-nak nem mindegy, hogy a "Content Profil"-os node-okat vagy pedig felhasználókat kell listáznia.
Minimum kell két mező:
[nid] vagy [uid] (legyen rejtett)
Felhasználó neve.
Lényeg hogy előbb legyen az azonosító, mert csak akkor lehet felhasználni mint token.
A név mező beállításainál kapcsold ki azt az alap lehetőséget hogy a név hivatkozzon a felhasználói profilra (vagy node-ra), és kapcsold be a "Mező megjelenítése mint link" (valami ilyesmi)
Újabb mezők bukkannak elő. URL legyen:
cikkek-szerzo-szerint/[uid]
Ez lényegében ugyan az mint amit aboros javasolt, csak a "rewrite output" helyett egyszerübb módszer is van hivatkozásra alakítani egy mezőt.
Ha jól emlékszem ilyenről még Vörös-Boros videó is van.
Elég egy view is ;)
...legalábbis ha jól értem a kérdést.
Kezdj egy tartalom alapú viewt.
Vegyél fel benne mondjuk egy cím mezőt, meg egy bevezető mezőt (ezek lesznek listázva az egyes szerzők cikkeinél).
Utána vegyél fel egy argumentumot, ezt: "Felhasználó: Név".
(ez a username lesz, de felvehetsz a Profil adatok közül is mondjuk a teljes nevet argumentumnak, ha megadattad a userekkel)
A "Műveletvégzés, ha az argumentum nincs jelen:" résznél legyen mondjuk "Összesítő, növekvő sorrendben", a többi alapérték maradhat.
Utána a Frissítés gombra jön még két választás, amiket leokézhatsz.
De akár még egy dicsőséglistát is csinálhatsz, ha a legutolsó lehetőségnél kiválasztod a "Sorszámláló megjelenítése hivatkozással", mert akkor zárójelben beírja, hogy mennyi tartalmat küldött be az illető.
Ezek eddig az "Alapértelmezések" megjelenítés dolgai voltak.
Most csinálj ebből egy "Oldal" megjelenítést, és ott az Útvonalhoz írd be, hogy pl. "cikkek". Így az egyes oldalak ilyenek lesznek: cikkek/[user].
És a végén csinálj belőle egy "Blokk" megjelenítést is, amit valahova helyezz el.
Kész is van.
(Még egy kis plusz: ha az argumentum beállításakor a Cím szövegdobozába beírod, hogy "%1 cikkei", akkor a %1 az aktuális argumentummal behelyettesítődik, és nagyon fogsz örülni:))
Védd az állatokat! ;)