CCK-val és views-al generált táblában egy mező megkurtítása

chrispooh képe

Sziasztok!

Sajnos már sokadik napja szenvedek azzal, hogy megkurtítsak karakterszámban egy mezőt, melyet cck-val és views-al generáltam egy táblában. Tudtok nekem ebben segíteni?

Köszi és BÚÉK!

Krisz

Fórum: 
pp képe

Én sminkelném a views kimenetét.

pp

0
0
chrispooh képe

Köszi PP, erre magamtól nem jöttem rá...legközelebb menni fog :o) Köszi még egyszer.

0
0
pp képe

Hát legalább annyira informatív volt a válasz, mint amennyire a kérdés. Nem írtad le, hogy mit próbáltál, és igazából csak sejtéseim vannak, mit értesz megkurtítás alatt.

Ha arra vártál, hogy valaki megoldja a problémádat, akkor miért nem írtad le pontosan mi a kérdésed és mit szeretnél?
Ha tanácsot kértél, akkor miért nem írtad le pontosan mit szeretnél, hogy pontosabb tanácsot lehessen adni.

Azt kérdezted:
"Tudtok nekem ebben segíteni?"

Erre az igen-en túl igyekeztem kielégítő választ adni. Kérdezz értelmesen! Mit csináltál eddig, mi nem ment, mit szeretnél.

Nem tudom, hogy kattintgatós megoldást akarsz-e(azt én nem tudok) vagy nem rettensz vissza attól, hogy egy kis PHP kódot turkálj. Akkor, mint mindig egyszerű a megoldás, amit azért nem tudok leírni, mert nem tudom sem az általad használt Drupal sem a Views verzióját.

pp

0
0
chrispooh képe

PP, ez meglehet tudtodon kívül, de nagy segítség volt. Ez az egyszerű kis mondat oldotta meg a problémát. Kattintgatós módszerrel nem ment a cucc. Egyébként Drupal 5.5-ön csinálom és Views 5.x-1.6 -ot használok.
A feladat az volt, hogy van egy tartalom típusom, aminek van egy title mezője. Ezt a tartalom típust kiiratom egy táblázatos formában views-al. Itt sajna a táblázat helye nem engedi, hogy túl hosszú legyen a title mező, ezért szeretném megvágni a mező tartalmát 20 karakterre. Ez megy php-ból már a segítségeddel. Ha van valakinek ötlete a klikkelgetős megoldásra az is jó lenne, hátha keres még valaki erre a témára.

Krisz

0
0
Nagy Gusztáv képe

Csak félig-meddig klikkelés, hisz itt is le kell írni PHP-ban, hogy mit szeretnél, de talán megoldás lehet a computed_field modul, amibe pl. a másik mező tartalmát "számítod", és azt jeleníted meg helyette a Views-ban.

0
0

Nagy Gusztáv

chrispooh képe

Köszi a segítséget, maradok a pp által ajánlott sminkelős megoldásnál.
Krisz

0
0