CCK mezők hozzáadása

john_gotti képe

Sziasztok!

Ez az első druplálos kérdésem, 1-2 hete kezdtem el vele foglalkozni. CCK modult feltettem, és egy letöltések nevű tartalomtípust hoztam létre. Ehhez létrehoztam egy új csoport, és ebbe a csoprotba két új mezőt. Szépen be is állítgattam Nagy Gusztáv féle jegyzet segítségével, azonban amikor kiválasztom a "tartalom beküldése -> letöltések" menüpontot, akkor nem jelennek meg az általam létrehozott mezők. Remélem nem kérdeztem nagy butaságot. :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Mi az, hogy új csoportot hoztál létre? Csoportba akarod foglalni az új mezőket (ezt akkor tudod ha a Fieldgroup mudul is be van kapcsolva), arra gondolsz?
Tehát, tartalomkezelés / tartalom típusok / mezők szerkesztése. Alul hozzáadsz egy új mezőt, majd mentés. Mentés után ad még egy ablakot azt is át kell nézni, majd elfogadni, tehát a második mentés után végleges az új mező.

0
0
john_gotti képe

Filedgroup be van kapcsolva, egy info nevű csoportot hoztam létre + 2 mezőt, amiket alárendeltem ennek a csoportnak. A mezők kezelésénél látszanak is. Amúgy csoport nélkül is próbáltam simán 2 mezőt, és úgy sem jelenik meg a tartalom beküldésnél a kívánt mező.

0
0
aksza képe

Próbáld meg garland sminkkel, ha azzal megy akkor a használt sminkeddel van gáz.

0
0
aboros képe

valszeg be van kapcsolva a content permissions modul és nincs edit joga a usernek az új mezőidre. admin/user/permissions oldalon adj jogot.

0
0

-
clear: both;

john_gotti képe

Egyelőre csak a Garlandot használom - mindössze egy logót cseréltem. Content permissions biztosan be van kapcsolva, mert mindent bekapcsoltam a CCK-ból. Adminként szerkesztem az oldalt, persze ettől még lehet, hogy nincs jog adva, de csak holnap tudom megnézni a jogokat, bár lehet, hogy nem bírom ki addig. és gyorsan felteszem erre a gépre is a modulokat (drupal, webszerver már van). :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!

Update: úgy tűnik a jogadás lesz a megoldás, de holnap még megírom, hogy sikerült-e.

0
0
Nagy Gusztáv képe

"mindent bekapcsoltam a CCK-ból"

Erről érdemes leszokni. Csak azt kapcsold be, amire tényleg szükséged van.

0
0

Nagy Gusztáv

john_gotti képe

Köszönöm! Valóban a jogadás volt a megoldás.

"Erről érdemes leszokni. Csak azt kapcsold be, amire tényleg szükséged van."

Igazad van, ezután jobban átgondolom mit kapcsolok be. A content permissions-t már le is lőttem, az én céljaimra nem kell (csak plusz melót okoz), és a többit is át fogom nézni.

0
0