cck hozzáférésszabályozás

d.pryke képe

A cck filefieldjét szeretném védeni, és csak regisztrált felhasználók számára letölthetővé tenni.
Ezt tudja is a cck a content permissions almodullal. Viszont ez nem elég, mert itt a mezőre csak az edit és view szabályozható, a listázás külön nem. Én azt szeretném, hogy a fájl listázódjon ki a node oldalon anonymousnak is, de amikor rákattint, akkor jöjjön be a hozzáférés megtagadva oldal. (ami egy regisztrációs űrlap lesz).
Tudtok erre valamilyen megoldást?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
szantog képe

Hagyd meg láthatónak anonymusnak is. A Rules modullal készíts egy olyan szabályt, hogy ha "elérési út = könyvtár helye ahová feltöltik a file-t ÉS user role=anonymus" akkor "redirect - ahováakarod".

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

d.pryke képe

Szia! Köszi a tippet, de.. :(
biztonságos fájlelérési módot használok. Csak a regisztráltaknak szeretném odaadni a fájlt.
Ha tipped alapján meghagyom a cck mezőt anonymous számára elérhetőnek, akkor hiába irányítja át a rule anonymoust máshova, a cck mezőben feltöltött fájl url-jét (valahonnan megtudva) a böngésző címsorába írva a Drupal oda fogja adni a fájlt. Tehát a megoldás nem elég biztonságos nekem.
Egyébként nem találtam még rá más megoldást, így további tippeket örömmel veszek.
Köszi!

0
0
aboros képe

az meg tudja védeni akkor is a fileodat (a közvetlen elérési útját is), ha egyébként nem privát filerendszert használsz.

0
0

-
clear: both;