CCK és image map

kovzolkoli képe

Üdv!
A következő problémába futottam bele, és már néhány napja nem sikerül értelmes megoldást találnom rá:

Egy olyan tartalomtípust kellene csinálnom, ahol a feltöltő userek fel tudnak tölteni egy képet, majd ezen ott helyben ki tudnak jelölni területeket, amelyek linkként működnének egyéb tartalmakra.
l.: http://en.wikipedia.org/wiki/Image_map
Image map modult találtam a drupalhoz, a megjelenítés nagyon szépen is működik előre megadott html kóddal ( http://drupal.org/project/jq_maphilight ), csak hát valahogy meg kellene oldani CCK-val a feltöltést, illetve a képeken a megfelelő részek kijelölhetőségét!

Találtam egy klassz AJAX-os image map kreáló alkalmazást:
http://www.kolchose.org/simon/ajaximagemapcreator/
már csak az a kérdés, hogy hogyan tudom ezt integrálni egy tartalom típus kreálásába/editálásába?

Természetesen egyéb megoldási javaslatokat is szívesen veszek!

Előre köszönöm a segítséget!
Üdv,
Zoli

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
kovzolkoli képe

Nem szoktam gyakran fórumba írni, visszaolvasva úgy érzem nem teljesen átlátható a kérdésem, ezért próbálok egy példát mondani, hogy érthetőbb legyek!

Olyan tartalom típust kell létrehoznom, amit majd nagyon alap userek fognak használni.
Nevezzük szint típusnak. Ennek a következő feladatokat kell ellátnia:

Az user feltölt egy képet (egy ház szintjét, l.: http://bushiloz.uw.hu/szint.jpg ) Ezen a képen lakások vannak egy adott szinten. Ezeknek a lakásoknak a képen belül kattinthatónak (linkeknek) kellene lennie, valahogy így, ahogyan ezen a példán a téglalapoknak:
http://demo.joannmelnik.com/node/2
(Ez a példa a már korábban említett "image map" technológiával működik - ez valóban EGY db kép, melynek részei kattinthatóvá tehetők :)
Azt kellene, hogy az userek ki tudják jelölni a korábban feltöltött szint képen az egyes lakásokat, és végeredményképpen egy image mapolt kép jöhessen létre. Ezen kijelölt lakásokhoz mindhez egy egy lakás node tartozna (ez már kész van), ami az adott lakások részletes leírását tartalmazza.

A korábban belinkelt AJAXos progi lehetővé teszi, hogy egy (feltöltött) képen az user tudjon kijelöléseket végezni, sőt, az image-mapos koordinátákat is vissza tudja adni.

Ami a számomra nem világos:
Hogyan tudok belenyúlni a CCK által generált tartalom beküldő/editáló űrlapba? Mert ha ezt az AJAXos progit integrálnám ebbe az űrlap oldalba + egy kis javascript röcögtetést tolnék bele, akkor a probléma hipp-hopp megoldódna!
Olvastam egy cikket, ami régebbi verziók alatt bemutatta adott tartalom típushoz tartozó CCK edit és add funkciók szerkesztését: http://drupal.org/node/101092 , de 6-os alatt sajnos nem működik...

Lehet az is, hogy teljesen rossz úton járok a CCK hackeléssel, de sajnos jelenlegi drupal tudásom (ill a barátaim drupal tudása is...) megállt ennél a pontnál!

Mindenféle segítséget szívesen veszek a fent említett probléma megoldásával kapcsolatban, üdvözlettel,
Zoli

0
0
Paal képe

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

kovzolkoli képe

Köszönöm a tanácsot így több hét után is, próbálgattam a fotonotes-t is, de sajnos az sem pont olyan akart lenni, mint amire szükségem lett volna! (A megrendelő makacsul akarta a saját elképzelését) Ily módon nem sikerült szépen, drupalosan megcsinálni - egy kis php+ajax segítségével hozzácsaptam egy külön oldalt, ami segít a kép részleteinek koordinátáinak visszaadásában, és azt kell megadni a lakásszint nevű tartalomtípus esetén.
Nem az igazi, tudom, de sajnos hookolni még nem tudok (de nemsoká megyek tanfolyamra, ahol megtanítják majd :) ), szóval ez most ilyen lett.
Csak a miheztartás végett, nem reklámképp: www.alapinvest.hu - akit érdekel, hogy mit is akartam pontosan kérdezni, az most a kész megoldásból megnézheti...
Paal, köszönöm még egyszer a segítséged!

Zoli

0
0