CAPTCHA és a cache

eager képe

Sziasztok,

Captchát szeretnék alkalmazni, és a hidden captcha modul oldalán (ez a CAPTCHA modul egyik kiegészítője) ezt olvastam:

"(known conflicts) Boost (cached pages)

The CAPTCHA module deletes CAPTCHA sessions after 24h. There is no way to control this timing from the interface. So, in other words, a session lives a maximum of 24h. This means that any page that carries a CAPTCHA must be refreshed within that time. In general, such pages need to be setup so boost reset the page once every 12h or less so it works properly with CAPTCHA.

Note that this is a CAPTCHA problem, not the Hidden CAPTCHA itself."

Ez engem egy kicsit megijeszt, és azt érzem, hogy ráadásul ez egy elég melósan tesztelhető dolog, ezért örülnék, ha valaki segítene megértenem, hogy

  1. a fenti idézet kifejezetten a Boost modul esetére értendő-e kizárólag
  2. vagy ha a Drupal saját cache-elési eljárására is vonatkozik, akkor hogy kell a gyakorlatban összehozni a helyes működést:

Esetemben a Webform modul szolgáltatja a CAPTCHA-val védendő formot, tehát a kérdésem, hogy van-e lehetőségem a webform tartalomtípusokra másfajta cache időket beállítani, mint a site más részeire, legrosszabb esetben csak a webform tartalmakat felmenteni a cache-elés alól?

Ezek a kérdések azért merülnek fel, mert egy relatíve ritkán változó tartalmú site készül, szóval szívesen állítanék be hosszú lejáratú (24-48 óra, ilyesmi (nincs tapasztalatom)) cache-elt oldalakat.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eager képe

Azt elfelejtettem hozzáteni, hogy én pont nem használom a Boostot, tehát a core-féle cachelés miatt aggódtam...

szerk: közben megkaptam az infót, hogy csak a Boost-ra és (esetleg) más hasonlóan rámenősebben kesselős modulokra érvényes a fenti figyelmeztetés, szóval core-ral "hunky-dory" az élet - ahogy a Brit mondaná :)

Köszi, közösség!

0
0
Sk8erPeter képe

Nekem eddig a core cache-ben 24 óránál hosszabb időtartamot eddig egyébként sem sikerült beállítani.
Az /admin/config/development/performance oldalon a "Minimum cache lifetime" és "Expiration of cached pages" opcióknál legalábbis az 1 nap a leghosszabb időtartam, amit ki lehet választani.

0
0
eager képe

Írtam, hogy nincs tapasztalatom vele :)

Gyakorlatilag ez az első olyan általam készített oldal, ahol annyira nem lesz dev a site, hogy már gyorstárazni kell/lehet.

Szóval a 24 órás felső limitre magamtól csak kb. a jövő héten jöttem volna rá :)

0
0