Calendar, block - esemény naptár

bodnarr képe

Sziasztok !
Sikeresen létrehoztam egy tartalomtípust, ott hozzá adtam egy dátum mezőt amivel szépen lehet felvinni eseményeket. Majd egy nézet segítségével kipakoltam az esemény címét a naptárba a dátum szerint megfelelően. A naptár block megjelenésében viszont semmi nem látszik. Tudnátok segíteni abban merre keressem a problémát?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
eMeLA képe

Drupal verziót nem írtál!?

A kézikönyvben van erről info: http://drupal.hu/kezikonyv/tippektrukkok/calendar-modul-listazas-az-esem...

Próbáld meg ez alapján.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

bodnarr képe

D7, meglesem ezeket hátha rájövök mit hibázok el.

0
0
Sk8erPeter képe

Ez már elavult ("Engedélyezzük a Views-ban a „calendar” nézetet, készítsünk egy másolatot róla és azt nyissuk meg", nem ez már nem érvényes, van helyette template!), ez a jó változat:

Step by step guide to create an event listing with calendar block in Drupal 7
http://drupal.org/node/1250714

ebbe is bele kellett szerkesztenem, hogy benne legyen az "Add view from template" linkre kattintás az admin/structure/views oldalon. Beraktam pár screenshotot is, lásd a "Create a calendar block for events" 1-es pontját.

1
0
nevergone képe

És mi tart vissza, hogy frissítsd vagy újat írj? :)

1
-3
Sk8erPeter képe

"mi tart vissza?"

  1. ez: „A mező tiltott, mivel nincs megfelelő jogosultság a szerkesztéséhez”

    A mező tiltott, mivel nincs megfelelő jogosultság a szerkesztéséhez

    - így picit nehéz lesz! :)

  2. nem tudom, hogy működik, könyvlapot kinek publikáljátok, kinek nem, egyszer próbáltam publikálni, azóta is unpublished (bár lehet, hogy azért, mert érdektelennek tűnt, nem tudom :D)
  3. újraírni nem lenne értelme, csak update-elni az aktuális változatra, ahogy azt megtettem a drupal.org-on, mint láthattad :)
  4. most láttam életemben először a szóban forgó bejegyzést, gondoltam a kérdezőnek szólok még időben, hogy ne akadjon el. Ahogy engem először egy picit összezavart, amikor hasonlót szerettem volna készíteni, legalább a kérdező ne kerüljön ebbe a helyzetbe, ezért megelőztem ezt némi segítséggel. Vagy nem voltam elég segítőkész? :)
1
0
aboros képe

meg igazából csak egy lenne, de azért nem tudtad szerkeszteni a hivatkozott könyvlap törzsét, mert teljes html volt a beviteli forma. most már mennie kell, kérlek próbáld ki. köszi, hogy jelezted és a türelmet.

1
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

Köszi, most már tudom szerkeszteni! (Legalábbis látom a szerkesztőfelületet, nem submitoltam, de feltételezem, helyesen el is fogadja a módosítást.)
Amúgy esetleg trollok ellen lehetne olyan védelmet betenni, hogy szerkesztői role-t a júzer csak egy bizonyos idő letelte után kap a regisztrációt követően, nem? Vagy jelenleg revíziókkal működik, adminisztrátori jóváhagyással?

0
0
aboros képe

nyiss nyugodtan új témát a kérdéseidnek.

0
0

-
clear: both;