Címlap kérdés

buthidae képe

Egyszerű kérdésem, problémám lenne még is elakadtam sajnos! Szeretnék egy címlapot, kezdőoldalt amit mindenki láthat. Lap alján lenne egy tovább gomb, amire kattintva már csak regisztrált felhasználók léphetnének be az "oldalra", érnék el a tartalmakat!

kezdőoldalnak megadtam node X-et, ezzel nincs is gond. Megjelenik szépen, viszont a "tovább" linkre kattintva anonymus és regisztrált felhasználóknak is megjelenik az oldal. A gond az ha letiltom anonymusnál a tartalmak hozzáférését akkor ugye eltűnik a címlap neki "is".

Kérdésem az lenne hogyan tudom megoldani hogy címlapot mindenki, tartalmakat már csak regisztrált felhasználók láthassák!? Esetleg anonymust a login oldalra dobja?

Drupal verzió: 
Fórum: 
sgabe képe

Használhatod a Front Page modult, vagy egyszerűen létrehozhatsz egy page-front.tpl.php fájlt a page.tpl.php lemásolásával és a rendszer automatikusan azt használja majd kezdőoldalként.

0
0
buthidae képe

Köszi szépen a segítséget, de nyilván nekem egyik megoldás sem járható út! Neobase szolgáltatónál nehézkes a hozzáférés pl az említett file-okhoz! Front Page modulban ha jól láttam akkor pedig a kívánt oldal/oldalak html kódját kellene beszúrni?

0
0
gyurex képe

A page.tpl.php a sminked könyvtárában van, nem hiszem el, hogy nem férhetsz hozzá. A page-front.tpl.php számodra egy jó megoldás.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Mivel a Neobase multisite installt használ, a mezei látogató az alap sminkekhez nem fér hozzá, csak a sajátjaihoz, így előfordulhat. De én is a modult javaslom inkább.

0
0

Nagy Gusztáv

buthidae képe

Köszi mindkettőtöknek a segítséget. Megpróbálom. Csak hogy jól értem-e?

Van egy /content/node28 amit címlapként szeretnék használlni! Ez most be van állítva kezdőlapként, működik is! A gond ugye ott van, hogy a regisztrált tagok érhessék csak el a tartalmakat 100%-osan! tehát Ők bejelentkezés után azonnal a /node oldalra jussanak!

Kérdésem az lenne hogy a smink könyvtárból akár kimásolom a page.tpl.php file-t, és átnevezés után (page-front.tpl.php) visszamásolva már a várt eredményt kapom? tehát a Webhely informáciok-alapértelmezett címlapon a /content/node28 szerepeljen?

Köszönöm előre is nektek!

0
0
buthidae képe

Közben rájöttem. Már csak azt nem tudom ezt  print node_view(node_load(28)); pontosan hová illesszem be a kódba:-(

 <?php require( dirname(__FILE__)."/ab_header.php"); ?>
    <div id="main" class="clearfix">
    	<div id="content">
        	<div class="inner">
              <?php if ($mission): print '<div id="mission">'. $mission .'</div>'; endif; ?>
			  <?php if ($tabs): print '<div id="tabs-wrapper" class="clear-block">'; endif; ?>
              <?php if ($tabs): print '<ul class="tabs primary">'. $tabs .'</ul></div>'; endif; ?>
              <?php if ($tabs2): print '<ul class="tabs secondary">'. $tabs2 .'</ul>'; endif; ?>
              <?php if ($show_messages && $messages): print $messages; endif; ?>
           	  <?php print $content ?>
        	</div>
        </div>
        <div id="sidebar">
        	<?php print $right ?>
        </div>
    </div>
</div> 
<?php require( dirname(__FILE__)."/ab_footer.php"); ?>
0
0
szogedi képe

Lehet, hogy rosszul értettem, de azt szeretnéd, hogy egy-egy tartalmat (címlap) mindenki láthasson, azonban néhányat (többit) pedig csak regisztrált felhasználók látogathassanak?

Amennyiben így lenne, javaslom a http://drupal.org/project/node_privacy_byrole modul használatát. Amikor a tartalmat szerkeszted, megadhatod, hogy kik férjenek hozzá. Pl. regisztrált felhasználók, vendégek, vagy más általad létrehozott csoportok, esetleg ezek kombinációi. Én is ezt a modult használom nagy megelégedettségemre, s pont ez a modul az, ami miatt a Drupal mellett tettem le a voksomat egy évvel ezelőtt.

0
0
buthidae képe

Igen pontosan ezt szeretném. Úgy tűnik ki sakkozgatom, és működhet majd a többiek javaslata. Viszont köszönöm, meg fogom nézni az ajánlott modult is!

0
0
szogedi képe

... és nem kell sakkozgatnod semmit sem!

0
0
buthidae képe

De már beleöltem az elöző megoldásba pár órát, és legalább azt is van esélyem megtanulni...

0
0