Címlap hivatkozás ikon a felső menüsorban

L.Tiny képe

Sziasztok!

Ez a fórum rengeteget segített már nekem ilyen olyan problémák megoldásában, úgyhogy gondoltam akkor én is megpróbálok valami használhatót hozzátenni. Remélem sikerül:)

Szerettem volna a vízszintes menüsorban a "Címlap" menü felirata helyett egy kis ikont (pl. házikót) beszúrni, mint pl. a Drupal 7 Overlay admin esetén is. A megoldást nem találtam itt a fórumon, pedig lehet, hogy másnak is kellene valami hasonló. Tehát én ezt agyaltam ki:

  1. Létrehoztam egy blokkot, ami mindössze egy átlátszó gif-et tartalmaz, hivatkozással a főoldalra: Kezdőlap (33x33 az ikon mérete, ez egyedileg változhat). A blokkot abba a régióba tettem, ahol a menü van, ami egyébként Nice menus.
  2. Az ehhez tartozó stílus az alsmink megfelelő css-ében: #home_ikon{position: relative; top:16px; left:0px; width:33px; height:33px;} Ide be lehet tenni az ikon képét, de én már eleve a menüsor hátterére rárajzoltam, mivel minden oldalon ott lesz a címlapra hivatkozás. A pozíción lehet variálni természetesen, hogy pontosan oda kerüljön a kis kép, ahová kell.
  3. Majd elfelejtettem! A menüt jobbra kell pozicionálni annyival, amennyi az ikon szélessége (itt 33px).
    1. Már kész is van!:))

      Biztosan van olyan megoldás is, amihez a php kódokat kel átírni, de ehhez csak html/css ismeretre van szükség, ezért ajánlom az olyan kezdőknek, mint és is:)

      Üdv!

Drupal verzió: 
Fórum: 
L.Tiny képe

<div id="home_ikon"><a href="/"><img src="http://www.akarmi.hu/img/spacer.gif" alt="Kezdőlap" title="Kezdőlap" width="33" height="33" /></a></div>

0
0