Cégnyilvántartás

nemetivilmos képe

Sziasztok, szeretnék egy olyan rendszert létrehozni, ahol az egyes cégek különféle csoportosítás szerint láthatóak.

A megoldásom eddig a Taxonomy és a Tagadelic modulokkal kiválóan működik, azonban nincs lehetőségem az újonan létrehozott Névkártya tipusomnak azt elmagyarázni, hogy a cimke feliratára kattintás után csak a Névkártya-tartalom címe és esetleg a cimke hivatkozások jelenjenek meg. A hivatkozások sem kellenek igazán, mert azt a részletes lapon amúgy is látom. A megjelenésnek hasonlónak kellene lennie a startlaphoz, azonban a lap célja és a működtetése teljesen más.

Az egyes tartalmak megjelenési hosszát külön kellene valahogy állítanom, mert a kezdő főoldalon nem akarom a leírást pl egy Tovább gombbal "randítani", és a Tartalmak beállításánál ezt csak egységesen tudom karakter hosszra állítani

Kérdésem ennek a feladatnak a megodásához CCK, Views, vagy egyéb más modul volna-e jó. A Nagy Gusztáv jegyzete alapján nem tudtam eldönteni milyen irányba kutakodjak.

Köszönöm előre is a segítségeteket

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Nagy Gusztáv képe

CCK és Views a megoldás

0
0

Nagy Gusztáv

nemetivilmos képe

Kedves Gusztáv, köszönöm az írányt, egy aprócska kérdés még, elég ha a jegyzetedet és a benne található példákat végignézem, vagy van még egyéb anyag amit javasolsz átolvasni. Adatbázis kezelés, mező fogalmak, relációk, stb az életem része lassan három évtizede. A jegyzeted alapján és ezen a honlapon levő leírás alapján ismerkedtem eddig a Drupal lehetőségeivel, meg a fórum témákat figyelem és keresgélek. Mégegyszer köszönöm...

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

thamas képe

Gusztáv jegyzete elég sok példát tartalmaz, az általad említett háttérrel, azt elolvasva, valószínűleg boldogulsz. Egyébiránt pedig bármilyen views tutorial hasznos lehet, sok van belőle a neten... (Nem a te problémádról szól{?}, de szvsz alapmű Edit tartalomszervezés irása is, aminek második felében jelenik meg a views: http://drupal.hu/tippek/tartalomszervezes2)

Ha jól értem a gondodat (és azt, hogy mit értesz "cimke" alatt), akkor egy-egy szótár kategória listázásakor csak a névjegykártya node-ok címét szeretnéd látni. Ehhez jó kiindulás lehet a views alapértelmezett nézetei között található taxonomy term nézet. Szerintem azt nézd meg (másold le és utána módosítsd a másolatot). A views segítségével azt is jól alakíthatod, hogy mi és milyen hosszan jelenjen meg az adott node-ból.

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

nemetivilmos képe

Kedves Tamás, a linket köszönöm, én is megtaláltam, és ez alapján kezdtem el ismerkedni a témával, nekem tökéletes segítség ez a leírás, mert a szerkezet teljesen ugyanaz nálam is, csak az elnevezések mások. A kérdésem pusztán annyi lenne, hogy jól érzékelem-e. Mondjuk az alaprendszer valamilyen logika szerint kérdezi le az adatbázist és kiirja. A views-modul azt engedi, hogy ezt a logikát megváltoztatom egy általam alkotott szabállyal ? Ha ez igy van , akkor ez nekem olyan amikor egy adathalmaz (számla - tartalom fejléc, stb) kiírását tervezem meg... Nagyon vad a hasonlatom ?

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

thamas képe

Hááát, remélem, hogy jól értem a kérdésed. Tehát igen, az alaprendszer egy adott logika szerint kérdezi le az alpbázist, a Views-ban pedig te határozhatod meg, hogy mit és hogyan kérdezel le és hogyan jeleníted meg. (De a Views nem az alaprendszer lekérdezését módosítja, hanem egy v. több másikat csinál "helyette".) A Views 2 admin felülete már meg is jeleníti azt a lekérdezést (a kódot), amit a grafikus felületen összekattingattál.

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

nemetivilmos képe

Kedves Tamás, jól értetted, és a választ köszönöm, mert az egy apró félreértést helyre is tesz nálam, nevezetesen, hogy a view modul nem változtat, hanem bővíti a lehetőségeimet a lekérdezésekkel kapcsolatban.

0
0

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os