Bruttó ár kimenete a viewben kerekítve.

pityu73 képe

Üdv!
Abban kérném a segítséget, hogy a Ubercart eladási árát, hogy kaphatnám meg a viewben bruttóban kerekített értékként a lekérdezésben.

A mezőnél van lehetőségem egy egyszerű számként felvenni, de ez csak a nettót mutatja. Próbálkoztam egy egyedi mezőkét a matematikai mezővel is de ha beleteszem az eladási ár mezőt akkor a bruttó értékem még több tizedes értéket vett fel.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
d0r0ttya képe

Taxes és VAT modult is használod, és így nem megy?

0
0
pityu73 képe

Igen, a webáruház résznél nincs is gond.

A kérdésem egy megváltozott működés miatt jött elő most az áfaváltozás során, de valószínűleg nem az okozta a problémát.

Mi nettó árakat használunk és ehhez adja a Taxes és a VAT modul az áfát ezzel nincs is semmi gond:
A termékeknél is és a vásárlás folyamatánál is tökéletes a kimenet.

Az árgép felé mutató exportunk bolondult, meg az eddigi bruttó ár helyett elkezdett nettó árat exportálni.

A view-nél az eladási ár mezőnél van lehetőség nem csak az übercart által formázott árat választani kimenetnek hanem egyszerű számként is felvehető amit aztán további lehetőségként rugalmasabban formázhatok.

Eddig így használtuk a kimenetet, ebben még az is működött hogyha az admin húzta le a listát bejelentkezve akkor a nettó ment ki, de ha külsős (árgép) vagy csak egy sima regisztrált ügyfél, akkor neki a bruttó ment a jogosultság szabályainak megfelelően.

Egyébként ezt a modult használjuk exportra http://drupal.org/project/views_data_export, az már biztos hogy nem ez a hibás mert már az alap összeállításban is eltűnt ez a lehetőség ez pedig csak erre épít.

0
0
d0r0ttya képe

Akkor egy cipőben járunk, nálam is nettó árak vannak, a Grandónak és a többieknek manuálisan teszem rá az ÁFA-t.
Plusz meló, de a frissítés óta nem tudtam másként megoldani, az új árakat pedig mindenkinek szét kellett küldeni.

0
0
pityu73 képe

Van egy tippem, de ehhez kéne tudni melyik verziót használod az Ubercartból, ill. az export modul beüzemelése óta frissítetted-e azt?

Én otthon betesztelem úgy hogy visszamegyek egy korábbi verzióra és megnézem abban is mert tudom hogy működött. Én jelenleg a 6.x-2.7 verziót raktam fel 2011.10.31-én. Tehát onnan kell keresnem a hibát.


ill. még ezt találtam a témával kapcsolatban tehát ha jó vettem ki akkor valóban módosítottak valamit 2.7-ben.

0
0
pityu73 képe

Nem hozott eredményt.
Visszatettem a korábbi verziót és ott is ugyan ez a jelenség.
Maradt az az állapot ha az ubercart módosított árat választok akkor ugyan figyeli a rendszer, hogy ki húzza le a listát, és ennek megfelelően nettót, vagy bruttót rak be a mezőbe, de nem tudom formázni.
Ezt a modult találtam még ami hozhat megoldást, de ez egy másik téma lesz ennek a használata.

0
0