Üdv!
Abban kérném a segítséget, hogy a Ubercart eladási árát, hogy kaphatnám meg a viewben bruttóban kerekített értékként a lekérdezésben.
A mezőnél van lehetőségem egy egyszerű számként felvenni, de ez csak a nettót mutatja. Próbálkoztam egy egyedi mezőkét a matematikai mezővel is de ha beleteszem az eladási ár mezőt akkor a bruttó értékem még több tizedes értéket vett fel.
Drupal verzió:
Fórum:
Taxes és VAT modult is
Taxes és VAT modult is használod, és így nem megy?
Igen
Igen, a webáruház résznél nincs is gond.
A kérdésem egy megváltozott működés miatt jött elő most az áfaváltozás során, de valószínűleg nem az okozta a problémát.
Mi nettó árakat használunk és ehhez adja a Taxes és a VAT modul az áfát ezzel nincs is semmi gond:
A termékeknél is és a vásárlás folyamatánál is tökéletes a kimenet.
Az árgép felé mutató exportunk bolondult, meg az eddigi bruttó ár helyett elkezdett nettó árat exportálni.
A view-nél az eladási ár mezőnél van lehetőség nem csak az übercart által formázott árat választani kimenetnek hanem egyszerű számként is felvehető amit aztán további lehetőségként rugalmasabban formázhatok.
Eddig így használtuk a kimenetet, ebben még az is működött hogyha az admin húzta le a listát bejelentkezve akkor a nettó ment ki, de ha külsős (árgép) vagy csak egy sima regisztrált ügyfél, akkor neki a bruttó ment a jogosultság szabályainak megfelelően.
Egyébként ezt a modult használjuk exportra http://drupal.org/project/views_data_export, az már biztos hogy nem ez a hibás mert már az alap összeállításban is eltűnt ez a lehetőség ez pedig csak erre épít.
Akkor egy cipőben járunk,
Akkor egy cipőben járunk, nálam is nettó árak vannak, a Grandónak és a többieknek manuálisan teszem rá az ÁFA-t.
Plusz meló, de a frissítés óta nem tudtam másként megoldani, az új árakat pedig mindenkinek szét kellett küldeni.
Van egy tippem, de ehhez kéne
Van egy tippem, de ehhez kéne tudni melyik verziót használod az Ubercartból, ill. az export modul beüzemelése óta frissítetted-e azt?
Én otthon betesztelem úgy hogy visszamegyek egy korábbi verzióra és megnézem abban is mert tudom hogy működött. Én jelenleg a 6.x-2.7 verziót raktam fel 2011.10.31-én. Tehát onnan kell keresnem a hibát.
ill. még ezt találtam a témával kapcsolatban tehát ha jó vettem ki akkor valóban módosítottak valamit 2.7-ben.
Nem hozott eredményt.
Nem hozott eredményt.
Visszatettem a korábbi verziót és ott is ugyan ez a jelenség.
Maradt az az állapot ha az ubercart módosított árat választok akkor ugyan figyeli a rendszer, hogy ki húzza le a listát, és ennek megfelelően nettót, vagy bruttót rak be a mezőbe, de nem tudom formázni.
Ezt a modult találtam még ami hozhat megoldást, de ez egy másik téma lesz ennek a használata.