Bluemarine-t átsminkelve rés van a bal oldal és a tart. között

Anonymous képe

Sziasztok!

A Bluemarine sminket alakítottam át. Van egy bal oldalsávom, fix 200 px-re állítva és egy tartalmi rész fix 680 px-re állítva. A Bluemarine-nál ezek alapból egy táblázat részeit képezik. Általában szépen viselkedik az oldal, de az egyik aldomain alatt (pl. honlapom.hu/autok/...) azt csinálja, hogy első betöltéskor jó, ha frissítek akkor a bal oldalsáv és a tartalmi rész közé becsusszan egy kb. másfél centi széles sáv...
Az aldomainhez társítottam css-ben külön megjelenést, de utána ezt mind levettem, és így is ugyanez történik. Próbáltam áttenni td-ből div-be az oldalsávot és a tartalmi részt, maga a honlap jó így alapból, de az adminisztrációs felületek már szétcsúsznak, inkább maradtam a táblázatnál, az biztosabb.
Megadtam a táblázatnak mindenféle align:left, float:left tulajdonságot, de semmi. Ígéretes volt a tartalmi résznek abszolút pozíció megadása bal oldalról, de akkor meg a lábrész mászott össze-vissza (mindig a bal oldalsáv aljához került).
Kérdés: Tud valaki segíteni? Hátha valaki már találkozott ilyennel.
Előre is köszönöm!

Szabi

Fórum: 
pp képe

Ha adnál egy linket és pár képernyőképet, no és elárulnád a böngészőt is amiben nézted, akkor lenne rá esély, hogy valaki ránézzen és válaszoljon a kérdésedre. Azonban eme népmesei motívumokkal átszőtt betűhalomból igen nehéz kihámozni mi is a problémád!

"ha frissítek akkor a bal oldalsáv és a tartalmi rész közé becsusszan egy kb. másfél centi széles sáv..."

Én hasonlót egyszer ie5.5 alatt tapasztaltam, ekkor egy lista első eleme twisztelt minden betöltéskor. Egy üres elem hozzáadása a lista elejére megoldotta a táncoslábú listaelem problémáját.

Lehet itt nem ez a probléma. Honnan jön az a másfél centis sáv, honnan csusszan be? Mindig ott volt csak becsusszan, vagy a tartalmi rész mászik arrébb? Ekkor valószínűleg a tartalmi részben lesz valami ami elnyomja az egész blokkot.
Remélem segítettem.

pp

0
0
Anonymous képe

Köszönöm a választ!
Az oldal még elég csúnya amúgy, nem akarok vele égni. Igen, a tartalmi rész egy az egyben elcsusszan jobbra és így keletkezik a másfél centis sáv.
De először mindig jó FF alatt, frissétés-gombra nyomva mászik el. Szélességet %-ban megadva 5 centit is elmozdul, em-ben megadva is elmozdul kb. 1,5-2 centit. IE alatt mindig rossz.
Ja, és megadtam a táblázatnak border = 3px-t, és így látható, hogy alapból érintkezik a két mező; a tart. rész elmozdulásakor már nem érintkeznek, hanem a tart. rész marad ugyanolyan border-ostól, és mindenestől ami benne van, ez az egész mozdul el.

0
0
crt képe

PP válaszán kívül még pár ötlet:
- Lezáratlan, elgépelt (x)html tagek.
- CSS-ben ugyanez, a sorvégi pontosvesszőre különös tekintettel.
- Esetleg be van kapcsolva a css tömörítés, próbáld ki annélkül.

Néhány link a hibakereséshez:
HTML Validator
CSS Validator
Firefox Web Developer kiterjesztés
Firefox Firebug kiterjesztés
Internet Explorer Developer Toolbar

Üdv: Zoli

0
0
Anonymous képe

Közben sikerült megoldani: Az volt a hiba, hogy a bal oldalsávból és a tartalmi részből álló táblázat 100% szélesre volt véve, és valószínűleg "sorkizártra" próbálták venni a böngészők. A 100%-ot kitöröltem és így tökéletes!
Tényleg figyelni kell arra, hogy az elemek ne legyenek túlhatározottak!

0
0