Blokkok - nyelvenként megjelenítve

rimbee képe

I18n-nel szépen működni látszik minden fordítással kapcsolatos dolog a honlapomon, de a blokkok kezelésénél elakadtam. (magyar/angol/német oldal)

Bizonyos blokkokat többnyelvűsítve, vagy önálló blokkokat nyelvre korlátozva kellene megjeleníteni. Ennek szellemében két irányba indultam el, pillanatnyilag zsákutcának tűnnek.

Adott a block, views-sal megy a tartalom bele, ott aktuális felhasználó nyelve beállítva a nyelv szűrésnél, nyelv váltáskor kifogástalanul szűkíti az adott nyelvre a találatokat, változik a menürendszer is, látszólag minden rendben. Ez szépen megjelenik a blokkoknál ('Nézet: Főoldal blokkok: Gazdaság' néven). Fontos, hogy a blokk címe változzon, plusz blokkot a régión belül csak ezért nem vezethetek be. Ezt a blokkot kellene

1. nyelvenként módosítani a blokk fordíthatóvá tételével
2. nem fordítani, hanem új view=új blokk módszerrel betenni ugyanabba a régióba, és magukat a blokkokat korlátozni, hogy csak X nyelven jelenjenek meg.

A Block language modul be van kapcsolva, nincs hiba, elvileg minden ok.
--------------------------------------

1. A blokk fordíthatóvá tételével szépen létrejön a fordítási lehetőség, az angol és a német 'Cím' mezőt át tudom írni, hurrá, csak éppenséggel nem történik semmi.. a /hu, /en, /de oldalakon változatlanul a magyar 'Blokk címe' jelenik meg, mintha nem is foglalkozna a fordítással, holott a blokk cím alatt a views által legyártott tartalom változik. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja, hogy a blokk fordítva lett, minden nyelven a magyart rakja ki. Ugyanakkor ha beállítom erre a blokkra, hogy csak angolul jelenjen meg, akkor minden nyelven eltűnik, az angolról is. :-/

2. Másik módszer szerint akkor több blokk ugyanabba a régióba, és korlátozni a láthatóságukat. Készítek egy egyszerű blokkot, az egyszerűség kedvéért views és társai nélkül, csak szöveg benne. Ha ennek beállítom, hogy csak az angol nyelven jelenjen meg (blokk szerkesztésen belül alul nyelvek fül, a blokk fordíthatóvá tétele nincs bepipálva, csak az angol). Ha ezt így elküldöm, akkor a helyzet ugyanaz mint az előző esetben: sehol nem jelenik meg. Ha átállítom magyarra (és csak arra), akkor megjelenik mindhárom nyelvnél /hu, /en, /de alatt is..

A furcsa dolog az, hogy a multilingual modulokkal és a fordításokkal minden rendben lévőnek látszik, egyedül a blokkok megjelenését nem tudom beállítani nyelvek szerint szabályozva.

Mit baltázok el? Mit kellhet még beállítani? Cache-t szorgalmasan ürítem, hiába. Drupal 7.

Köszönettel:
Attila

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: