blokkba automatikus slideshow

gyuri2012 képe

Egy blokkba szeretnek megjeleniteni egy tartalmamnak a teaser nezetet, vagy csak egy image fieldjet.
Az fontos lenne, hogy a kep egyben link is legyen a tartalomra.
Viszont azt szeretnem, hogy x masodpercenkent, automatikusan masik tartalmat jelenitsen meg, mondjuk veletlen sorrenben.
Jo lenne, ha nem csak hirtelen egy masik kep latszodna..., hanem valami szebb atmenet ket kep kozott..., peldaul elhalvanyul...

Mivel lehetne ilyesmit?

gyuri2012 képe

De ha ez nem megy (keresgeltem en, de nem talaltam semmit...), akkor csak kepeket szeretnek veletlen sorrenben megjeleniteni (amiket mondjuk adott konyvtar tartalmaz, de nem kapcsolodnak sehova) egy blokkban, hogy automatikusan x masodperc utan valtson egy masikra, valamilyen effektel valtaskor.
Szoval mindig egy kep latszodjon, aztan valami hatassal a kovetkezo jelenjen meg.

0
0
szikar képe

Views Slideshow, vagy CCK Slideshow modult tudom ajánlani.

0
0
bravium képe

A Views Slideshow modult hogy lehet életre lehelni? Engedélyeztem, beállítottam, de nekem nem jelenik meg ilyen a Nézetek között. :(

0
0
pp képe

Drupal, views verziód micsoda?

Ezt olvastad?
http://drupal.org/node/264145

pp

0
0
bravium képe

Drupal 5.7, Views 1.6.
Elolvastam, amit ajánlottál, de mindjárt az elején elakadok, mert a modul engedélyezése után hiába kattintok a Nézetekre, semmiféle Slideshow típus nincs a listában.
"After enabling the module, to create a Views Slideshow, simply select a slideshow type from the View Type selector."
Megtenném, ha felkínálná a rendszer.
Továbbá azt sem nagyon értem, ha minden jól is működne, hogyan lesz ebből slideshow egy blokkban...

0
0
dióhéj képe

a te ötleted alapján kezdtem ma délután
elolvastam mindent itt az oldalon, meg a drupal.org-on, pedig angolul se tudok rendesen....

nekem nagyon bevált :-)

kérdezz nyugodtan, ha ilyesmire gondoltál...

http://fercmuvek.extra.hu/

0
0
bravium képe

Megtisztelő a hozzászólásod, de ha volt itt ember, akinek az égegyadta világon nem volt semmilyen ötlete, hát az én voltam. Mindenesetre örülök, hogy neked összejött. A kérdésem ezzel kapcsolatban nem túl bonyolult. Öööö... hogy csináltad? :-)
Én elmesélem, hol akadtam meg. Drupal 5.7-es és Views 1.6-os konfighoz telepítettem a View Slideshow modult, engedélyeztem. Majd rákattantam a Nézetekre, és ott a világon semmi változást nem láttam. Se Slideshow, se semmi hasonló nem szerepel a nézetek listájában. A modulok szerinti nézetet választva az adminban ugyan konfigurálhatom kedvemre a modult, ebben nem korlátoz a rendszer, csak éppen használni nem lehet, mert nincs hol. Bevallom, fordítva kicsit jobban örülnék neki.
Hát így. :(

0
0
dióhéj képe

szenvedtem ám én is....délutántól szórakoztam vele...még most is abajgatom, de szerintem egész jó....

szóval a views slideshow modult kell valóban beüzemelni, kell még hozzá az image modul, a vetítést ezekből a bélyegképekből tudod létrehozni, illetve én kipóbáltam, létre tudom hozni az egyéb beküldött képekből is, de mivel azokhoz nem tartoznak bélyegképekk, átpakoltam szépen mindent a galériába....sokáig agyaltam rajta hogyan, a régi képeket úgy, hogy storyról az adatbázisban átírtan a typet image-ra, utána szerkesztés, és megcsináltattam vele a bélyegképet....

vegyük úgy, hogy vannak már bélyegképeid...

ekkor létrehozol egy nézetet a views modullal, itt beállítod a block nézetet (már ha azt akarod), 999-re állítottam a megjelenítendő képek számát, így az összeset vetíti ....először csak egyet állítottam be, mert azt gondoltam buta módon, hogy annyi kép fog a blokkban megjelenni, amennyit beállítokm, de nem....annyit vetít....a randomot, vagy a szabályozott sorrendet is be tudod állítani....remélem érthető volt valamennyire, ahogy a magam kezdő módján le tudtam írni....

0
0
pp képe

Ez a modul szépen belenyomja az összes képet (999) a html forrásba, nézd meg. Szóval én egy picit óvatosabban bánnék vele. Mondjuk vedd le 30-ra a limitet és állítsd be random sorrendet. így a hatás ugyan az lesz, hisz valószínűleg a 30 kép le se játszódik, mire elnavigálnak egy másik oldaladra, ahol aztán újabb véletlen képsorozat töltődik le.

pp

0
0
dióhéj képe

köszönöm, hogy segítesz...igazából nincs is annyi kép még, meg talán nem is lesz, de a tanácsodat természetesen megfogadom, át sem gondoltam én ezt a 999-et, egyszerűen csak három karakter vót összvissz :-)

0
0
pp képe

Hozz létre egy új nézetet és ott válaszd ki a blokk nézetben a view típus/type legördülőből (ahol az van, hogy list, table, teaser...)

pp

0
0
bravium képe

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, nekiugrok még egyszer.
Dióhéj, megnéztem az oldalad, figyelmedbe ajánlanám a Slideshow modult, hátha hasznát tudod venni:
http://drupal.org/project/slideshow
Ez slideshow tartalomtípust hoz létre, és egy-egy ilyen tartalom beküldésekor - már ha engedélyezve van az upload - több képet is fel lehet tölteni, amit aztán a tartalom kiválasztott részén lapozni lehet anélkül, hogy a tartalom szöveges része változna.

0
0
dióhéj képe

köszi, feltöltöttem azt is, de egyelőre kikapcsolva tartom, hiszen az oldalunk jellegéből fakadóan mi egyszerre egy képet töltünk fel, de hátha jó lesz még később :-)

0
0