blokk ujratöltésének kikapcsolása?

pc0rn képe

Tiszteletem!

A problémám a következő:

Van egy playlistet is támogató flash mp3 lejátszóm, amit az oldalon egy blokkban szeretnék elhelyezni. Az oldalra lépéskor a blokk megjelenik, a zene elindul, ahogy kell.

Viszont amennyiben elkezdek "barangolni" az oldal menüiben a node-ok közt, akkor az adott blokk "újratöltődik", a lejátszás pedig újraindul.

Próbáltam a sminkbe is "bebuherálni" a lejátszót, de ott is ugyanez volt a hibajelenség, illetve ezt az ötletet el is vetettem gondolván, hogy létezik valami egyszerűbb megoldás is.

Kérdésem az lenne, hogy van-e lehetőség arra, hogy kikapcsoljuk bizonyos blokkok frissítését, hogy barangoláskor ne legyenek újratöltve. Természetesen más ötletet is elfogadok, ami a problémát kiküszöböli!

Drupal 6.10 fut az oldalon. Előre is köszönettel!

Drupal verzió: 
Fórum: 
aboros képe

az ilyen.

szerintem a drupalon belül ezt nem tudod megoldani. (talán ha a phptemplate sminkmotort "kicsit" átírod)

milyen zene ez? zenekar honlapján számaikból néhány? vagy hogy?
mert akkor inkább egy nagy blokk, hogy "halgassd meg a zenénket gyík" és amikor kattint, új ablakot nyitok neki, egy kicsikét, amibe már csak a flash lejátszó van a playlistel. abban fut a zene a másikban böngész a tag. egyszerűbb nem jut eszembe.

0
0

-
clear: both;

pc0rn képe

Igen, igazából ez a számokból egy "előzetes", ami listába van rendezve. Erre a megnyíló ablakos megoldásra gondoltam énis végszükség esetén, csak reménykedtem, hátha létezik blokkos megoldás is, mert az meg máshol is hasznos lenne.

Köszi!

0
0
Nagy Gusztáv képe

Csak a flash hagyd ki belőle, és hagyd, hogy a látogató a saját gépére letöltve annyi oldalon keresztül tudja a zenédet hallgatni, amíg akarja. Nem értem, hogy ez miért nem jó?

0
0

Nagy Gusztáv

pc0rn képe

Igen, jó ez a megoldás is, de a zenelejátszó a weboldal design-jába lett volna integrálva az eredeti elképzelés szerint.

0
0
eMeLA képe

Lehet, ha egy külön Iframe-ben van a zene és külön Iframe-ben a drupal. Persze vannak hátrányai a megoldásnak, nem is kicsik...

Inkább jobb a letöltős változat.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Nagy Gusztáv képe

Na ez az, amitől a falra tudok mászni. Nem ám a tartalom, vagy a funkció a tervezés alapja, hanem a "mindenható" dizájn. Hogy a funkció jól működik-e, a tartalom elérhető-e, az már másodlagos kérdés.

Bocs, nem neked szólt kizárólag, hanem a web(fejlesztők) egyik felének.

0
0

Nagy Gusztáv

pc0rn képe

Sajnos az ügyfelek nagy részének a kinézet meg a csicsa a legfontosabb, az a kiindulópont, de gondolom ezzel sem mondtam újdonságot.

Köszi az ötleteket mindenkinek, marad a "gombra kattintok és külön ablakban jön a lejátszó" megoldás.

0
0